Kamaszfiúként nőnek öltözött az Oscar-díjas film rendezője, ezzel dicsekedett győzelmi beszédében

CURTIS, Jamie Lee; SZÉKI Attila
Los Angeles, 2023. március 13. Jamie Lee Curtis amerikai színésznő kezében a legjobb női mellékszereplőnek járó díjjal a 95. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2023. március 12-én. Curtis A Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést. MTI/EPA/Caroline Brahman
Vágólapra másolva!
A győztes LMBTQ-propagandafilm rendezője LMBTQ-propagandabeszédet mondott, amikor átvette az Oscar-díjat - a hollywoodi közönség pedig lelkesen ünnepelte. De nézzük a részleteket.
Vágólapra másolva!

Az éjjel megtartották a 95. Oscar-díjátadó gálát, amely – mint mindig – most is a rongyrázásról és az egok kéjes simogatásáról szólt. No, meg Kristen Stewart vacogásáról.

@hollywoodreporter#kristenstewart warms up before posing on the carpet at #chanel’s #oscars party #oscars2023♬ original sound -

Hála a jó Istennek volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: kidobtak mindent, amit csak lehet.

Míg egyesek a Dolce & Gabbanat, vagy a Diort részesítették előnyben, addig Lady Gaga a legtrendibb Versace ruhában mutatta meg, milyen a jó pacek. Persze, aztán a színpadra lépve vizuálisan szemléltette, hogy topisan is tud öltözködni, ha nagyon akar.

Micsoda kaméleon!

És ahogy az lenni szokott, transzlobbi nélkül sem maradhattunk ezen a csodás estén.

A gála legnagyobb nyertese a Minden, mindenhol, mindenkor című borzalmasan gyenge film lett, amely hét díjat kapott.

Daniel Scheinert rendezőnek sikerült örömkönnyeket csalni a közönség szeme sarkába, amikor személyes LMBTQ-tapasztalatait osztotta meg velük.

Scheinert az est egyik drámainak szánt pillanatában – amikor izgatottságtól fűtve átvette a neki és a filmjének járó Oscar díjat – megvédte a transzvesztitákat és a transzvesztita gyerekeket.

Beszédében a szüleinek hálálkodott:

Scheinert kijelentése természetesen lelkes tapsot váltott ki a hollywoodi Dolby Színház sztárközönségéből.

Mint ismert: számos amerikai állam, köztük Tenessee, olyan törvényeket fogadott el, amelyek tiltják, hogy a gyermekek résztvehessenek a gyakran trágár és szexuálisan explicit drag előadásokon.

Az új szabályozás szívenütötte a színész társadalmat és szoldaritásként többen is a drag-showk mögé álltak.

De nem ez volt az egyetlen érdekesség a gálán.

A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat Jamie Lee Curtis kapta a már említett Minden, mindenhol, mindenkor műben nyújtott lehengerlő alakításáért. Az újságíróknak adott interjújában azonban sokkolta a szélsőbaloldali résztvevőket, amikor kijelentette, hogy „büszke a magyar örökségére”.

A közönség persze elnémult és döbbenten meredtek az Oscar-díjas színésznőre, aki erre csak ennyit reagált:

Ami már biztos: Hollywoodban egyáltalán nem pozitív, ha valaki a magyar származását hangoztatja, ráadásul büszkén. Még az is lehet, hogy a színésznő csupán ezen kijelentése miatt elesik néhány szereptől, pedig Jamie Lee Curtis igazán odateszi magát: transz lánya van és még az ukrajnai háború mellett is kiállt.

Minden elvárhatót megtesz, de a származását nem akarja letagadni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!