Iskolát ürítettek ki New Yorkban az illegális migránsok miatt

migráns, new york, iskola, tornaterem
Vágólapra másolva!
Egy New York-i iskola tornatermében szállásoltak el több ezer illegális migránst. A gyermekeket hazaküldték, másnapra távoktatást rendeltek el. Az eset nagy felháborodást keltett, szülők és politikusok nagy csoportja tiltakozott szerdán a James Madison Gimnázium előtt. Az X tulajdonosa, Elon Musk mindeközben arra figyelmeztetett, hogy a kormány hamarosan az emberek otthonát is elveszi, annak érdekében, hogy szállást biztosíthasson a papírokkal nem rendelkező bevándorlók számára.
Vágólapra másolva!

Elina Bekker, az iskola egyik diákjának édesanyja aggodalmát fejezte ki a város döntése miatt, attól tart ugyanis, hogy a migránsok középiskolai tornatermekbe történő költöztetése "visszatérő eseménnyé" válik.

Eric Adams, New York polgármestere kedd este, az illegális bevándorlók érkezése után meglátogatta az iskolát, és azt mondta, hogy a város alkalmazottai "nagyszerű munkát végeznek a menedékkérők biztonságban és szárazon tartása érdekében".

– reagált Nathaniel Styer, a New York-i Oktatási Minisztérium szóvivője az illegális bevándorlók iskolai elhelyezésével kapcsolatos kritikákra.

– tette hozzá Styer.

Sok New York-i azonban nem így látja ezt. Inna Vernikov, a New York-i republikánus tanácsosnő kedden a város és az állam tisztviselőit szidta, mondván: "Az iskoláink nem migránsok menedékhelyei!"

Elon Musk sem volt elragadtatva a kialakult helyzettől, így kommentálta:

"Ez történik, ha elfogynak a szállodai szobák" – hozzátette:

Libs a TikTok szerint ez már rég megtörtént: