Wokefehérke: Transzvesztita játssza a Gonosz Királynőt a Disney Worldben

BLANCHE NEIGE ET LES SEPT NAINS - SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS (1937)
Fotó: Collection ChristopheL via AFP
Vágólapra másolva!
Egy, a közösségi médiában vírusként terjedő videó tanúsága szerint a floridai Walt Disney World egy férfit castingolt a "Hófehérke és a hét törpe" meséjéből ismert Gonosz Királynő szerepére.
Vágólapra másolva!

A szokatlan castingot szemtanúk is megerősítették: egy család épp a Wilderness Lodge-ban vacsorázott, amikor az előadó színre lépett.

Elég hangos volt odabent, így nem igazán hallottam, mit mond a figura, amíg szemtől szemben nem álltam vele, és akkor döbbentem rá, hogy a Gonosz Királynőnek férfihangja van” 

nyilatkozta az apa That Park Place nevezetű, vidámparkokkal foglalkozó oldalnak.

Amikor megkérdezték, hogy az előadó – biológiailag – férfi-e, a menedzser állítólag azt válaszolta: „Sajnálom, uram, erre nem tudok válaszolni”.

Az Orlandóban található Disney's Wilderness Lodge egy olyan üdülőhely, amely számos mesébe illő élményt kínál a látogatóknak, az egyik ilyen esemény épp az, hogy a gyermekek Hófehérke karakterével találkozhatnak.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Disney engedélyezi a transzvesztita előadóknak, hogy szórakoztassák a vidámpark vendégeit. Az anaheimi Disneylandben egy férfi alkalmazott transzvesztitaként üdvözölte a gyerekeket a Bibbidi Bobbidi Boutique-ban, ahol a kicsiknek lehetőségük nyílik, hogy a Disney hercegnők bőrébe bújjanak.

A Walt Disney Company agresszívan erőlteti a gender propagandát a gyerekeknek szánt szórakoztató műsoraiban. Több transznemű karaktert is kreáltak a gyermek-műsoraikhoz, és még egy büszkeség témájú musicalnak is otthont adtak, amelynek főszereplője a drag queen Nina West volt.

A vállalat az elmúlt években parkjait is igyekezett nemileg semlegesebbé tenni. 

Az egyik legnagyobb változás a Disney ikonikus köszönésének, a „hölgyeim és uraim, fiúk és lányok” megszüntetése volt. 

Mostantól a Disney-parkok a vendégeket „minden korosztály álmodozóinak” szólítják.

A parkokban nemek szerint semleges mosdók is vannak.