Világelső villanyautók forgalmazása indul el Magyarországon

BYD Seal
A Seal 530 lóerős csúcsváltozata a WLTP-ciklus szerint akár 570 km hatótávolságot is elérhet. A Seal U PHEV változata egy 1,5 literes négyhengeres motort kombinál egy villanymotorral, együtt 200 lóerőre képesek. A kiválasztott akkumulátortól függően a tulajdonosok 110-150 km közötti távolságot tehetnek meg kizárólag elektromos meghajtással
Vágólapra másolva!
A BYD, a konnektorról tölthető autók világelső gyártója és az akkumulátorgyártás meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Wallis Motor Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet, ahol a BYD elektromos autóinak európai kínálatát mutatják majd be.

Forrás: BYD

2023-ban három tisztán elektromos autót terveznek bevezetni a magyar piacon. A BYD Atto 3 egy tágas, kompakt SUV, a BYD Dolphin egy ötajtós kompakt, míg a középkategóriába a BYD Seal szedán érkezik.

A BYD érkezését régóta várták Magyarországon. A márka bevezető kampánya október elején indul, az autók árait és egyéb részleteket a bevezetés során hozzák nyilvánosságra.