Ez lehet a legnépszerűbb Opel Magyarországon, mutatjuk róla az első képeket

Vágólapra másolva!
A Suzuki S-Cross és az új Dacia Duster komoly kihívója lehet az új kompakt szabadidő-autó, amely a '90-es évek kőkemény terepjárójának nevét kapta meg.
Vágólapra másolva!
Opel Frontera
Hosszabb és magasabb, mint a Mokka, de szemből hasonlítanak
Fotó: Opel

Az Opel nyilvánosságra hozta az új Frontera első fotóit. A kompakt SUV önhordó és személyautó-alapokra épül, ellentétben az 1992-től 2003-ig gyártott első Fronterával, amely egy alvázas, merev tengelyes terepjáró volt, robusztus Isuzu-alapokra építve. Az új szabadidő-autó viszont a hamarosan érkező 

új Citroën C3 Aircross „német” változata,

 amelyet elsősorban aszfaltos használatra szánnak. 

Sokkal hosszabb hátsót kap, mint az új generációs, 4,02 méter hosszú Citroën C3 kisautó, amellyel osztozik a Smart Car platformon és a hajtásláncokon. Ezek után már azon se lepődnénk meg, ha a Citroën C3 Aircross-alapokra épített Basalt terepkupéból is Opelt faragnának az európai piac számára, a Manta alatt ugyanis bőven lesz hely egy stílusos Calibra vagy Tigra-utánérzésnek a rüsselsheimi márka kínálatában.

Opel Frontera
Jóval nagyobbnak tűnik a képeken, mint valójában,  csak hat centivel hosszabb az új Dusternél
Fotó: Opel

De most térjünk vissza a Fronterához, amely a korosodó kis egyterűt, a Crossland X-et váltja a palettán, és 4,4 méteres hosszával 19 centivel nagyobb nála. Az előretolt utastér filozófiája már a múlté, az újdonság egy klasszikus, szögletes SUV, hosszú és magas motorháztetővel, szögletes profillal és nagy kerekekkel. 

Az új Opel jelvény, a „Blitz” is az új Fronterán látható először,

 a fényszórókat is magába foglaló fekete Vizor maszk központi elemeként. Egyébként a zárt maszk alsó harmadába trapéz alakú hűtőnyílást vágtak, hogy valami levegő azért bejusson a motortérbe. 

Az utastérben az ajtók és a műszerfal vízszintes díszítőelemei vizuálisan is szélesítik a teret. A digitális Pure Panel műszerfal két, egyenként 10 colos képernyőből épül fel, a jobb oldali természetesen érintésérzékeny. A feláras Intelli-Seat első ülésekben – a farkcsont terhelését csökkentő kialakítás révén – állítólag a leghosszabb utak is kényelmesen, fáradtság nélkül teljesíthetők, és természetesen újrahasznosított anyagokból készített üléshuzatok is elérhetőek hozzájuk.

Opel Frontera
Az érintőképernyő a vezető felé fordul, a mutatós kormány új tervezésű
Fotó: Opel

Sok praktikus részlet javítja a Frontera használhatóságát: 

  • a mobilok töltése egyszerű a hűtött vezeték nélküli töltőn, valamint a két, hátsó USB csatlakozón keresztül
  • a flexibilis rögzítőpántnak köszönhetően nagyobb méretű eszközök is rögzíthetők a középkonzolban
  • a gumibélésű nyitott tárolórekeszek könnyen elnyelik a mindennapi holmikat, miközben azok nem zörögnek és csúszkálnak bennük
  • a második sor utasainak mobilkészülékeit beépített okostelefon-zsebek várják az első ülések háttámláin.
Opel Frontera
A határozott vonalú kerékjárati íveket tekintélyes méretű, 19 colos kerekek töltik ki
Fotó: Opel

Alaphelyzetben az új Frontera 

csomagtartója 460 literes, ami 50 literrel több a Crossland X-énél.

 A hátsó üléstámlák ledöntésével a teljes méret akár 1,600 literig bővíthető, a 60:40 arányú támlaosztás alapáras, akárcsak a csomagtartó emelhető álpadlója. A tető több mint 200 kilóval terhelhető, a tetősínek felárasak.

Már piaci bevezetése pillanatától elérhető lesz tisztán akkus-elektromos hajtással (136 és 156 lóerő) is, ugyanakkor a vásárlók 48 voltos hibrideket is választhatnak duplakuplungos váltóval, 136 lóerővel. Elképzelhető, hogy a 130 lóerős 1,2-es benzines és a szintén 130 lóerős 1,5-ös BlueHDi dízel is elérhető lesz a Frontherához, amelynek forgalmazása nyár végén vagy ősszel indulhat el.

Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera