Mégis Peter Jacksoné lehet King Kong

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, most valóra válhat Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjének régóta dédelgetett álma, és valóban vászonra viheti King Kong történetét. A Universal stúdió már 1997-ben a King Kong rendezői székébe ültette volna az új-zélandi direktort, de - sajnálatos módon - akkoriban túlkínálat volt gigantikus szörnyekből.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint A Gyűrűk Ura-trilógiával világhírűvé vált új-zélandi rendező, Peter Jackson mégis elkészítheti az 1933-ban készült King Kong című film legújabb változatát. Jackson a trilógia utolsó részének, a Lord Of The Rings: The Return Of The King-nek idén decemberi bemutatóját követően viszi filmre a fogságba ejtett óriásgorilla történetét.

A Universal filmstúdió 1997-ben már tárgyalt az akkor még kevéssé ismert rendezővel, aki eleinte alacsony költségvetésű vígjátékokat készített hazájában, majd 1994-es Mennyei teremtmények című filmjével megtette az első lépést a nemzetközi hírnév felé. A Universal ekkor kérte fel a direktort a Törjön ki a frász! című produkciójának megrendezésére, amellyel - bár a szakma és a közönség körében csak mérsékelt sikert aratott - sikerült meggyőznie a stúdió munkatársait arról, hogy neki kellene elkészítenie a King Kong átiratát, amely az eredeti tervek szerint 1998 derekán került volna a mozikba.

Rendeljen akciós árú sikerkönyveket a Fókusz Online-tól!http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/kategoria.html?kat.id=CA1148&tag=1

Jackson ezúttal is feleségével, Fran Walshsal közösen írta a forgatókönyvet, csakúgy, mint a Törjön ki a frász! esetében. Próbafelvételeket is készítettek a forgatás helyszínéül választott Új-Zélandon, ám egy váratlan bejelentés keresztülhúzta a számításaikat: a Sony / Tristar arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy hamarosan elkészítik a népszerű japán film, a Godzilla hollywoodi változatát, amelynek bemutatóját szintén 1998 nyarára tervezték.

Peter Jackson és a King Kong történetehttp://www.aboyd.com/kong/jacksonkong.htmlMindent a King Kongrólhttp://www.aboyd.com/kong/Mindent Peter Jacksonrólhttp://tbhl.theonering.net/index.shtml

A Universal aggodalmát az is növelte, hogy a Tristarnak sikerült megnyernie a megelőző év hatalmas kasszasikerének számító A függetlenség napja készítőit a produkció számára. Jackson stúdiója attól tartott, hogy már két gigantikus szörnyeteg is túl sok lenne egy nyárra, így amikor a Walt Disney stúdió felvetette, hogy esetleg újraforgatják a Joe, az óriásgorilla című filmet, a Universal előbb csak későbbre tolta, majd végképp törölte a projektet.

Úgy tűnik, most valóra válhat a rendező régóta dédelgetett álma, és valóban vászonra viheti King Kong történetét. A forgatókönyv alapjául az eredeti, Merian C Cooper és Edgar Wallace által kitalált történet szolgál majd. A film várhatóan 2005-ben kerül a mozikba.