11 százalékott ugrott a Netflix a Citigroup ajánlására

Vágólapra másolva!
A Citigroup megerősített vételi ajánlását követően az S&P 500 legjobban teljesítő komponense volt tegnap a Netflix. Az elemző a cég jövőbeni kilátásai mellett kiemelte, hogy a fogyasztói elégedettség is növekedett a nyújtott szolgáltatásokkal szemben. Folyamatos emelkedés mellett közel 11 százalékot száguldott az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Mark Mahaney, a Citigroup elemzője megerősítette a Netflix részvényeire megfogalmazott vételi ajánlását. A tegnapi riport kiemeli, hogy a cég kedvező pozícióban van a még mindig gyerekcipőben járó internetes videómegosztó piacon. Egy Citigroup felmérés szerint a Netflix ügyfelei körében növekedett a fogyasztói elégedettség és egyre többen helyezték az elégedettségi rangsor legelső helyére a vállalatot. A kezdeti gyors megugrást követően folyamatos vételi erő mutatkozott és végül 11 százalékos emelkedésben zárt a részvény.

A Netflix az elmúlt egy év során 50 százalékot veszített értékéből, ezzel az S&P 500 index komponenseinek azon 10 százalékába tartozott, amelyek az emelkedő piaci környezet dacára sem tudtak növekedni. A cég háza tájáról olyan hírek láttak napvilágot, mely szerint nem tudja tartani az új felhasználókra előirányzott 7 milliós célszámot. A videómegosztó szolgáltatásban az év végi ünnepi időszakban a Verizon és a Coinstar Redbox nevű közös szolgáltatása, valamint az Amazon Prime streaming szolgáltatása lehet a Netflix legnagyobb versenytársa.

Netflix (Nasdaq)

Forrás: [origo]