Mutatjuk, hova kell utaznia, ha olajfúrótornyon üdülne

Vágólapra másolva!
A szaúd-arábiai állami befektetési alap, az ország szuverén vagyonalapja bejelentette, hogy "The Rig" elnevezéssel egy új turisztikai projektet indít el. A részletekről a gCaptain szakportál számolt be.
Vágólapra másolva!

A tengeri olajfúró platformok által inspirált projekt helyszíne az Arab-öböl egyik olajfúrótornya lesz és több mint 150.000 négyzetméteres összterületen vendéglátóhelyek, kalandok és vízi sportélmények sokaságát kínálja majd.

A projektről készített ajánló videó:

A The Rig (a kifejezés magyarul fúrótornyot jelent) a turizmus és a szórakoztatás ágazatába tartozó projekt, amely hamarosan jelentős hozzáadott értéket teremthet a szaúdi gazdaság számára.

Az új szórakoztatóipari projekt, az olajfúrótorony Forrás: Public Investment Fund

Az olajfúrótorony egyedülálló turisztikai látványosságnak ígérkezik, amely várhatóan a világ minden tájáról vonzza majd a turistákat, ugyanakkor különösen népszerű lehet az Öböl-menti Együttműködési Tanács országainak (Kuvait, Bahrein, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Omán és Szaúd-Arábia) lakosai körében is.

A The Rig számos turisztikai attrakciót, többek között három szállodát, világszínvonalú éttermeket, helikopter leszállókat és sokféle extrém sportolási lehetőséget is kínál majd.

A projekt összhangban van az állami befektetési alap 2021-2025-ös stratégiájával, amelynek célja az innováció ösztönzése Szaúd-Arábia turisztikai és szórakoztatóipari ágazatában, ígéretes fejlesztési lehetőségeket biztosítva a gazdasági diverzifikáció eléréséhez.