Karácsonyfák díszítésével keres rengeteg pénzt egy nő

Young,Woman,In,Red,Dress,Decorating,Christmas,Tree,At,Home gift,decorate,woman,young,christmas decoration,happy,bright,wint Young woman in red dress decorating Christmas tree at home and smiling. Blonde tying shiny decorative ball on Christmas tree. Light
Young woman in red dress decorating Christmas tree at home and smiling. Blonde tying shiny decorative ball on Christmas tree. Lights and bokeh. Winter time and holidays. Celebration. Merry
Vágólapra másolva!
A 30 éves Janine Ralph profi karácsonyfadíszítő, aki akár 2.000 fontot (864.000 forintot) is kereshet ebben a szezonban, és máris tele a naptárja.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Janine Ralph úgy döntött, hogy a belsőépítészet iránti szeretetét mellékállássá alakítja. Mostanra karácsonyfadíszítő lett, és már egy kisebb vagyont keresett így. Az asszony álmai munkájának története azzal vette kezdetét, hogy a Facebook-on feltett egy hirdetést, miszerint örömmel vállalna karácsonyfa díszítést. A kétgyerekes édesanyának leesett az álla, amikor azt tapasztalta, hogy mennyien keresték meg őt ezután.

Az asszony idén jó előre felkészült a tömeges érdeklődésre, ezért már júliustól fogadta az előrendeléseket és a szolgáltatásának árát is megemelte. Idénre már nem is tud több kérést teljesíteni, és még 27 ügyfél várja kétségbeesetten, hogy csinosan kidekorálja a karácsonyfáikat.

Az árai 40 fontnál (17.000 forint) kezdődnek egy két méteres fa esetében.

Az ár nőhet, ha az ügyfélnek szüksége van arra, hogy ő állítsa össze és fűzze fel a fényeket.

Ezzel a mellékállásával tavaly körülbelül 300 fontot (130.000 forint) keresett - idén azonban ennek a háromszorosát szeretné elérni, és a pénzt a családi ajándékok beszerzésére fordítja majd. Azt reméli, hogy ezzel idén eléri a 2.000 fontot, amivel már teljesen fedezni tudja a családi karácsony költségeit.

Az asszony, aki egyébként egy független ajándéküzletet vezet Bristolban így nyilatkozott: "Mindig is szerettem a belsőépítészetet és a saját házam díszítését. Minden barátom azt javasolta, hogy ezzel kellene karriert csinálnom."

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Ralph egyre növekvő mellékes bevételét csupán tehetségének köszönheti, hiszen semmilyen díszítői képzésen nem vett részt soha. Az online inspirációnak és kreatív szemének köszönhetően mindig látványossá teszi a fákat. A legtöbb esetben az ügyfelei dekorációit használja, de többletköltségért azt is bevállalja, hogy ő szerzi be a díszeket.

Budapesten egyébként a karácsonyi vásár már ma megkezdődött, erről az Origo is hírt adott. Néhány világhírű szakács szerint az embereknek fel kellene hagyniuk a karácsonyfák kidobálásával az ünnepi szezon végén, hiszen nagyjából az egészüket meg lehetne enni - írja a Mirror cikke alapján az Origo.

Forrás:Daily Star