Egy brit asszony nem hagyta, hogy az apja új felesége megszerezze az örökségét

Vágólapra másolva!
Egy 94 éves férfi 1 millió fontot (közel 458 millió forintot) érő vagyonát a nála 39 évvel fiatalabb második feleségére hagyta. Az első házasságából született lánya csupán hivatalos levélben értesült apja haláláról, a mostohaanyja kizárta őt a családból. Az asszony szerint a nő csak érdekből ment feleségül az apjához, ezért pert indított, amit meg is nyert ezért megörökölte a vagyont.
Vágólapra másolva!

A 70 éves Jill Langley először akkor értesült arról, hogy 94 éves édesapja, Robert Harrington másodszor is férjhez ment, amikor 2020 márciusának elején egy reggel kézzel írott levél érkezett a postaládájába. Az asszony édesanyja halála óta, bő két éve egyetlen szót sem beszélt apjával, aki nyugdíjas hentes és üzletember volt, és akinek 

1 millió font értékű birtoka volt Norfolkban.

 Mivel a férfinek meglehetősen nehéz természete volt, nehezen jött ki az emberekkel és a gyászát is nehezen viselte, rengeteget veszekedett egyetlen lányával, Jillel is, akivel hamarosan végleg megszakadt a kapcsolata. Így nem meglepő, hogy az esküvő híre sokkolta az asszonyt. 

"Felbontottam a levelet, és ez állt rajta: "Csak hogy tudd, apád tavaly újra megnősült - Chelsea", semmi egyéb részlet nem derült ki a levélből" - mesélte Jill, aki egykor régiségkereskedőként dolgozott Denverben. 

Az asszony először abban reménykedett, hogy a levél csak valamiféle átverés, de amikor alaposabban átgondolta, ráeszmélt, hogy ez akár igaz is lehet. Apja szeretett hencegni a vagyonával, így könnyű célpont lehetett egy nő számára. 

házasság
A kép illusztráció
Fotó: unsplash

Az asszony félelmei hamarosan beigazolódtak: nem sokkal a levél kézhezvétele után ugyanis meghalt az apja, ami újabb megrázkódtatás volt számára, főleg mert a haláláról is csak egy hivatalos levélben értesült. Sőt, nem sokkal ezután Jill felfedezte, hogy apja a második házasságkötése után új végrendeletet írt. Mint kiderült, megdöbbentő módon minden vagyonát a titokzatos új feleségére hagyta, aki majdnem 40 évvel fiatalabb volt nála. Jill úgy vélte, hogy az apját kihasználták, a nő csak a pénze miatt ment hozzá. 

Az asszony perre vitte az ügyet, és nemrég a londoni központi megyei bíróságon az esetre kijelölt bíró úgy ítélte meg, hogy Harrington új végrendeletének megírásakor jelentős szabálytalanságok történtek. Új felesége, "Chelsea", akinek valódi neve Guixang Qin, állítólag  befolyásolta a kilencvenes éveiben járó férjére. 

"Úgy hallottuk, hogy legalább 300.000 fontot vett fel apám pénzéből azokban a hónapokban, amíg ismerte őt, és a felesége volt, néha kisebb összegekben, máskor egyszerre akár 40.000 fontot is, amit saját bankszámlájára utalt át, még a férje halála napján is" - magyarázta Jill. 

A bíróság úgy ítélte meg, hogy Harrington idős kora miatt nem volt eléggé beszámítható ahhoz, hogy megértse az új végrendelet bonyolultságát, amelyet csak egy hónappal a halála előtt készített. Sőt, ekkor derült ki, hogy Harrington azt hitte, hogy ő a hadsereg nyugalmazott őrnagya, aki 30 éve elhidegült Jilltől. Bár soha nem diagnosztizáltak nála szellemi fogyatékosságot, a tárgyaláson napvilágra került, hogy a férfi a halálát megelőző hónapokban agyvérzést kapott. 

Ha az asszony elveszítette volna a pert, akkor 150.000 font perköltséget kellett volnia fizetnie. Azonban minden vádpontban neki adtak igazat: abban, hogy apja nem volt eléggé beszámítható, hogy képtelen volt elolvasni és megérteni a végrendeletet, és hogy a második felesége irányította és indokolatlanul befolyásolta őt, tekintettel a kiszolgáltatottságára.