Maseratival a börtönbe vezető úton

Vágólapra másolva!
Lízingelve is drága volt a luxusautó, ez indította el az események lavináját, ami miatt végül három ember kerülhet börtönbe.
Vágólapra másolva!

Három személyt gyanúsít egy vesztegetési ügy kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda – a gyanú szerint a trió kétmillió forintot ajánlott volna az NNI egyik munkatársának, bizonyos bűnügyek eltusolásáért.

Drága a lízing

Az ügy azonban nem a vesztegetési kísérletettel kezdődött: a gyanúsítottak közül két férfi először egymásal került anyagi vitába:

mindketten sokallották a közösen lízingelt Maserati bérleti költségeit.

Körözték is

Az egyik férfi azért is szabadulni akart a 20 milliós autóval járó kötöttségektől, mert tudta, hogy egy bűncselekmény miatt keresi a rendőrség.

Üzlettársa megoldásként ajánlotta, hogy kapcsolatai révén segíthet megvesztegetni az NNI egyik nyomozóját- így pedig leállíthatnák a férfi ellen folytatott eljárást.

A körözött férfinak tetszett az ötlet, végül 2 millió forintot küldött az NNI munkatársának

A közvetítésben nem csak üzleti partnere hanem annak felesége is segített.

Bűnös befolyás

A Nemzeti Védelmi Szolgálat viszont mindhármukat figyelte, és végül le is leplezte. A körözött bűnözőt elfogták, őt korábbi ügye mellett befolyás vásárlásának bűntettével is gyanúsítják. Az őt segítő házaspárnak pedig befolyással való üzérkedés miatt kell felelnie.