Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Miközben Pikó gyártotta a lejárató posztokat, addig Kocsis Máté elvégezte azt a munkát, amit a polgármesternek kellett volna

Pálinkás Szüts Róbert, Pikó András
Pálinkás Szüts Róbert, Pikó András
Vágólapra másolva!
Újra megkapja Józsefváros a neki járó 1,7 milliárdos támogatást - jelentette be közösségi oldalán Kocsis Máté fideszes frakcióvezető. Mint ismert, a kormánypárti politikus szerint Pikó András baloldali polgármester tétlensége miatt esett el a városrész a komoly kormányzati támogatástól. Kocsis Máté úgy látja, hogy Pikó megbukott városvezetésből, és a személyét támadó posztok gyártása helyett fel kellett volna emelni a telefont.
Vágólapra másolva!

Tegnap a káptalanfüredi gyermeküdülő kapcsán kezdett üzengetésbe a két politikus. Pikó András "Kocsis Máté bosszúhadjáratáról" írt a fejlesztés "leállítása" kapcsán, amiért a kormánypárti politikus beperelte őt.

A baloldali polgármester képtelen volt abbahagyni a vagdalkozást, szerdán is újabb bejegyzést tett közzé. Kocsis Máté ezúttal sem hagyta szó nélkül a barátságtalan sorokat, és közösségi oldalán bejelentette, hogy közbenjárásának köszönhetően rendeződött az ügy.

- írta. Ez a kormánypárti politikus szerint hatalmas lehetőséget jelent a városrésznek, Pikóéknak már csak élnie kellene azzal. "Józsefváros teljes egészében visszakapja az állami támogatást, kormányzati forrásból megújulhat a gyermekek és idősek négy évszakos üdülője, csak kérelmeznie kell az önkormányzatnak" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a biztonság kedvéért a Fidesz helyi képviselői előterjesztést nyújtanak be erről, nehogy megismétlődjön a korábbi "ügyetlenkedés".

Kocsis Máté kifogásolta, hogy Pikó városvezetői munkája annyiban merül ki, hogy gyártja róla a lejáratónak szánt bejegyzéseket, pedig ezalatt az idő alatt akár meg is kereshette volna az illetékes minisztériumot. Bár nem ő a polgármester, ezt megtette helyette. "Tegnap délelőtt megtettem telefonon és levélben is. Haladéktalan tájékoztatást kértem a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen minisztériumi saját bevételnek minősül a visszafizetett összeg. Ma meg is jött Latorcai Csaba államtitkár úr hivatalos válasza, melyben jelzi, hogy nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri" - ismertette a történteket, hozzátéve, hogy

"A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni" - összegzett posztja végén, amit ironikusan azzal egészített ki, hogy örül, hogy segíthet Pikónak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről