Közel kétezer éve határozza meg a keresztények életét húsvét örömhíre

Nagyheti szokások a világ körül, húsvét, nagyhét
Budapest, 2022. április 14. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek krizmaszentelési misét mutat be a Szent István-bazilikában nagycsütörtökön, 2022. április 14-én. A misén megszentelték a szentségek kiszolgáltatásához használt olajokat. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Húsvét örömhíre közel kétezer éve meghatározza a keresztények hitét és életét -olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez szombaton elküldött húsvéti üzenetében.
Vágólapra másolva!

Húsvét örök üzenete, hogy Jézus feltámadt. Közel kétezer éve hangzik a jó hír, hogy

nem a halálé az utolsó szó, hanem az életé.

Ezt az evangéliumot hirdeti az egyház szerte a világban. Olyan üzenet ez, ami ma is meghatározza a keresztények hitét, erre épül az egyház tanítása és a keresztények élete.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek krizmaszentelési misét mutat be a Szent István-bazilikában nagycsütörtökön, 2022. április 14-én. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A közleményben azt kívánták "Isten egész népének", hogy legyen olyan húsvétjuk, amelyben örömmel mondhatják, hogy Jézus él.

Hangsúlyozták, hogy ennek az evangéliumi üzenetnek különös súlya és jelentősége van most, amikor

"már nemcsak a háború és az emberi szenvedés hírei jutnak el hozzánk", hanem a harcok elől menekülők is itt vannak közöttünk.

"Kérjük a feltámadott Urunkat, hogy tegyen bennünket Isten minden értelmet felülmúló békességének és szeretetének eszközévé, mind a háború sújtotta területeken, mind a menekültek körében!" - fogalmaztak, hozzátéve, hiszik, hogy Jézus Krisztusnál van a végső szabadítás, aki feltámadt a halálból, hogy békét és örömöt ajándékozzon minden embernek.