Ez okozhatta a tragikus magyar buszbalesetet Szlovákiában

busz, buszbaleset, szlovákia, magyar,  magyarok, baleset
Jókút, 2023. május 15. Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/TASR/TASR/Michal Svítok
Vágólapra másolva!
A szlovák sajtó feltételezései szerint a magyar nyugdíjasokat szállító busz sofőrje elaludhatott vezetés közben - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az Origo is beszámolt róla egy miskolci és budapesti nyugdíjasokat szállító magyar busz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán.

A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan megsérültek.

A szlovák TV JOJ, a noviny.sk hírportál szerint a baleset ügyében a malackai járás rendőrsége folytat vizsgálatot, még tart az ügyben az nyomozás. A portál úgy értesült, hogy a kamion – amelyet egy román sofőr vezetett – a leállósávban állt, amikor a magyar busz hátulról belecsapódott közel 100 kilométer/órás sebességgel. A TV JOJ szerint

a magyar busz sofőrje elaludt a baleset előtt

– írja az Index.

A sérültek közül 18 embert már hazaszállítottak. Lapunk legfrissebb híre szerin a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba szállították őket.