Varga Judit: Brüsszelben is veszélyesnek látják a nemzetközi NGO-k befolyását

VARGA Judit
Budapest, 2023. május 8. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond az Európa-nap - Amikor a jövő elkezdődött. Az Európai Unió történetének tanulságai című konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2023. május 8-án. Az eseményt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Tanulmányok Intézete szervezte. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A jövőben, ha a civil szervezetek választáson indulnak, akkor ugyanazt kell betartaniuk, mint a pártoknak – mondta Varga Judit, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában.
Vágólapra másolva!

Soros Györgyöt még 2018-ban választotta meg az év emberének a Financial Times, mivel szerintük a saját pénzéből önálló külpolitikát épít - mondta Varga Judit. A Fidesz képviselője ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy 2022-ben a baloldal kampányát nagy részt külföldről finanszírozták. Mindezt úgy érték el, hogy egy trükkel álcivilek segítségével vonták be a forrásokat – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy Brüsszelben időközben a magyar szuverenitásvédelmi törvényhez hasonló tervezetek, elgondolások jelentek meg, mivel az Unióban is egyre többen látják, hogy nem helyes, ha külföldről befolyásolják az EU döntéseit. Persze azt nem tudjuk, hogy ebből a javaslatból lesz-e előterjesztés, mivel eddig ilyenek nem kerültek az asztalra - tette hozzá. Brüsszelben is veszélyesnek látják, hogy a nemzetközi NGO-k befolyásolni próbálják a folyamatokat, de úgy tűnik a nemzetközi szervezetek egyelőre erősebbek voltak, mert konkrét jogszabályok a mai napig nem születtek - zárta.

Varga Judit: Brüsszelben is voltak hasonló kísérletek mint Magyarországon Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Zsigmond Barna Pál minderre azt válaszolta, nem engednek Magyarország szuverenitásából. Az EP föderalista többsége ismételten a nemzetállamok ellen voksolt, hogy a kisebb államok ne tudjanak beleszólni a döntésekbe, és megszüntetnék a vétók lehetőségét – tette hozzá az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára.

Mi a szabad európai nemzetek együttműködésében hiszünk – mondta az államtitkár. Szólt arról is, hogy a baloldal külföldi finanszírozás segítségével került volna hatalomra 2022-ben. Kijelentette, hogy a szuverenitásvédelmi törvénycsomag esetében is csak magára számíthat Magyarország.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!