Dollárbaloldali botrány: eltűnt az Action for Democracy honlapja

Vágólapra másolva!
Leleplezhette magát az Action for Democracy vezetése és ezért visszavonulót fújt, mivel egyik napról a másikra eltűnt a Korányi Dávid nevével fémjelzett szervezet információban gazdag honlapja.
Vágólapra másolva!

Egyik napról a másikra eltűnt az Action for Democracy honlapja. Bő egy héttel azután, hogy X MagaBabe-csatornáján közzétett videóban az amerikai civil szervezet körüli tanácsadók és maga Korányi Dávid is sok őszinte vallomást tett a valós működésükről, eltűnt a most már kiderült hazugságoktól hemzsegő honlapjuk. A lebuktató X-videóban az alapító Korányi Dávid arról beszélt, hogy civil szervezeteken keresztül, de szándékosan a baloldalt támogatták magyar országgyűlési választásokon, és a tanácsadó testület vezetője, Kati Marton azt is bevallotta, hogy Soros György áll az eddig amerikai magyarok mikroadományainak hazudott pénzcsapok végén – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Úgy tűnik, hogy leleplezhette magát az Action for Democracy vezetése és ezért visszavonulót fújt, mivel egyik napról a másikra eltűnt a Korányi Dávid nevével fémjelzett szervezet információban gazdag honlapja.

Eltűnt az Actio for Democracy honlapja

Másfél éve tagadnak

Az Action 4 Democracy vezetése lassan másfél éve ragaszkodik ahhoz a történethez, hogy a rajtuk keresztül Magyarországra érkező több mint 3 milliárd forint mögött Amerikában élő magyar emberek tízezreinek mikroadományai vannak.

Persze azért az a kezdettől fogva furcsa volt, hogy hogyan lehetséges, hogy USA-ban élő magyarok, akiknek az életét azért kevéssé befolyásolja a magyar választás végkimenetele, mégis annyira motiváltak a magyar politikát illetően, hogy össze tudtak adni több mint 3 milliárd forintnyi dollárt. Ez az összeg, körülbelül 5 millió dollár, azért amerikai viszonylatban sem számít kevés támogatásnak.

A Nemzeti Információs Központ jelentéséből aztán kiderült az is, hogy az A4D-től nem mikroadományokban, hanem több százmilliós tételekben érkeztek nyolc alkalommal a juttatások. De az is kiderült, hogy szó sem volt több tízezer adományozóról, mivel a honlap adománygyűjtő felületén, mindössze 11 adomány szerepelt.

Persze Korányi Dávid személyesen és az Action for Democracy a honlapon közzétett közleményekben igyekezett minden kérdést megmagyarázni, és politikai támadásról beszéltek.

Azonban már a tavalyi évben arról lehetett, többek közt a Szabad Európában olvasni, hogy a rejtélyes külföldön élő magyar támogató, nem volt más, mint Soros György. „A Bajnai Gordon által leszervezett pénz valós forrását továbbra sem árulja el senki (bár a neve a támogatásról szóló megbeszéléseken sem került elő, de mindenki tényként kezeli, hogy nagyrészt a Bajnaival jó kapcsolatban lévő Soros Györgytől érkezett), a pártok versengésében felhasznált támogatás egy civil szervezethez jött” – írta a Szabad Európa cikke.

Soros György állt a baloldal 2022-es finanszírozása mögött

Az is árulkodó tény volt, hogy a 2022-es februári Davosi Világgazdasági Fórumon éppen egyidejűleg volt jelen Karácsony Gergely Korányi Dávid kíséretében, Alexander Soros és néhány nappal később megjelent itt Márki-Zay Péter is. Később kiderült, hogy éppen ezután a találkozó után vált intenzívvé a pénzáramlás az Action for Democracy irányából a magyar kedvezményezettek felé.

A teljes cikket itt olvashatjuk.