Embertelen körülmények között szállított több, mint 2 tucat migránst egy szerb embercsempész

25 migránst szállított egy teherautó rakterében
Vágólapra másolva!
A szerb férfi 25 migránst zsúfolt egy teherautó sötét, ablaktalan rakterébe, és sem ételt, sem vizet, de még friss levegőt sem biztosított számukra. Eredetileg Németországba akarta juttatni őket, azonban a rendőrök 1 órán belül elfogták, még Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű szerb férfi a megbízóitól kapott telefonos utasítások és GPS adatok alapján 2022. május 18-án, hajnalban, egy erdős területen 25 török migránst vett fel egy furgonnal azért, hogy Ausztrián keresztül Németországba juttassa őket. 

A szűk, ülések nélküli, ablaktalan raktér sötét volt, és szellőzőrendszer sem volt beépítve, a migránsok pedig állva utaztak benne. Így még friss levegőhöz sem jutottak, amellett, hogy a sofőr sem ételt, sem vizet nem adott nekik.

A migránsok szenvedésének végül az vetett véget, hogy a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök közel 1 óra múlva megállították a kocsit, kiszabadították a migránsokat, és inni adtak nekik, a sofőrt pedig elfogták.

A férfit korábban már Szerbiában elítélték hasonló bűncselekmény miatt, így visszaesőnek számít.

Az ügyészség ez alkalommal 

börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben, illetve az ország területéről történő kiutasítását.

Bűnösségéről a bajai bíróság dönt.

Egy szerb férfi 2022 nyarán értek tetten a Pest megyei rendőrök miközben 29 migránst szállított összezsúfolva egy kisteherautó rakterében, egy francia embercsempész 35 migránst vitt magával, egy román embercsempész pedig 59 migránst szállított embertelen körülmények között egy teherautó rakterében.