Bíróság elé állítják Portik Tamás fiát, miután kávét öntött az apja ügyében eljáró bíró arcába

Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás Portik Tamás fia ellen január végén, miután úgy akarta megakadályozni az apja ellen folyó tárgyalásokat, hogy a folyosón rátámadt a Fenyő-ügyben eljáró bíróra, és kávéval öntötte le. Emiatt neki is bíróság elé kell állnia.
Vágólapra másolva!

Január 30-án reggel fél 9-re tárgyalást tűztek ki a Fővárosi Törvényszéken Portik Tamás ügyében, akit korábban 20 év fegyházbüntetésre ítéltek a már még korábban kiszabott 28 év mellé.

A tárgyalásra elment Portik fia is, aki 

akadályozni próbálta a tárgyalás megtartását, emellett szerette volna elérni az ügyben eljáró bíró kizárását. 

Portik fia azt feltételezte a bíróról, hogy vissza fog élni a jogaival, és törvénysértő módon hoz ítéletet apja felett.

A férfi korábban is próbálta felvenni a kapcsolatot a bíróval, sikertelenül, a tárgyalás előtt pedig az egyik alkalmazottól érdeklődött a folyosón, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró.

Amikor pedig a bíró megérkezett, a férfi 

már a folyosón hangosan szidni kezdte, és azzal vádolta, hogy törvénytelenül akar eljárni apja ügyében.

A bíró ekkor közölte vele, hogy ki fogja kísértetni az őrökkel, ha ezt nem hagyja abba, majd kikerülte, és megpróbált bejutni a tárgyalóterembe. 

A férfi erre a nála lévő kávéspohárból egyenesen a bíró arcába öntötte a kávét, melyből a szemébe és a ruhájára is jutott. Emiatt a tárgyalást csak közel egyórás késéssel tudták megkezdeni.

 

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, majd elrendelték a letartóztatását,

 mivel feltételezhető róla, hogy apjával összhangban, vagy akár az ő kérésére próbálta szabotálni a tárgyalást, így fennállt nála a bűnismétlés veszélye.

A mai napon pedig bíróság elé kell állnia.

 

 

Ahogyan korábban megírtuk, 26 évvel Fenyő János meggyilkolása után született ítélet Gyárfás Tamás, egykori baloldali médiavezér ellen, aki Portik Tamást bízta meg azzal, hogy ölesse meg a riválisát. 

 A bíróság végül Gyárfást 7 év fegyházra, míg Portik Tamást életfogytiglanra ítélte azzal, hogy legkorábban 20 év múlva szabadulhat feltételesen.

Magát a gyilkost Jozef Rohacot már korábban életfogytiglanra ítélték.

Gyárfás Tamás tárgyalás, bíróság, Budapest, 2024.02.08.,
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Gyárfás Tamás a '90-es években a balliberális média ismert vállalkozója volt, de napjainkban leginkább a Fenyő-üggyel kapcsolatban szokás emlegetni a nevét. Gyárfás legnagyobb riválisa pedig Fenyő János vállalkozó volt, akivel folyamatosan keresztbe tettek egymásnak. 

Idővel addig fajult köztük az ellenségeskedés, hogy Fenyő lapja, a Népszava több cikket is írt Gyárfás adócsalási ügyéről, illetve, hogy a csalás miatt elítélt Zempléni Györggyel közösen indított volna új tévét.

A vádak szerint végül ez vezetett ahhoz, hogy Gyárfás ki akarata végeztetni riválisát.

Gyárfás először Tasnádi Pétert bízta Fenyő meggyilkolásával még 1997-ben, amiért 12 millió forintot ajánlott fel neki. Tasnádi elfogadta, a pénz felét pedig előre kérte, ám végül nem tett semmit. 

Így Gyárfás Portik Tamást kérte fel a feladatra, aki szintén elfogadta az ajánlatot, majd a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot bízta meg a gyilkossággal. Rohác 1998. február 11-én, egy gépfegyverrel lelőtte Fenyő Jánost,

 amikor megállt egy piros lámpánál a II. kerületi Margit utcában, a körútnál.

Fenyő a helyszínen meghalt, gyilkosa elmenekült, azonban később egy DNS-nyom alapján rátaláltak a rendőrök, és így jutottak el Portikhoz. A kihallgatások során 

világossá vált, hogy a gyilkosság megrendelője Gyárfás Tamás, akit 2018-ban őrizetbe is vettek, azonban 200 milliós óvadék fejében szabadon távozhatott. 

Február 8-án reggel a bíróság első fokú ítéletet hozott a Fenyő János meggyilkolása ügyében, Gyárfás Tamást bűnsegédként elkövetett gyilkosságért ítélték el, és legkorábban a büntetése 4/5-ének letöltése után szabadulhat. 

Forrás: Ügyészség