Kirabolt egy gyereket egy miskolci férfi

Forintbankjegyek (illusztráció)
Forintbankjegyek (illusztráció)
Fotó: Peter Gudella
Vágólapra másolva!
Rablásra beszélt rá egy fiatalt egy férfi, majd azt ígérte, hogy az így szerzett pénzen megosztoznak. Azonban elszaladt a pénzzel, melyet útközben elejtett, a gyereket pedig megverte, hogy ne merjen a pénzhez nyúlni. Ugyanez a férfi ismerősét is több alkalommal kifosztotta, kihasználva annak figyelmetlenségét.
Vágólapra másolva!

A férfi február 21-én reggel 

rávett egy fiút, hogy adjon el egy kölcsönbe kapott mobiltelefont.

Az így szerzett pénz egy részéből ételt vettek, a maradék 27.000 forintot a kamasz átadta a férfinak, hogy az cigarettát vegyen neki és magának. A férfi azonban 

elszaladt a pénzzel. Futás közben a pénzt elejtette, a gyerek pedig megpróbálta a földről felvenni, mire a férfi fellökte, majd hasba rúgta a földön fekvő gyereket. Ezután felvette a pénzt a földről, a fiatalt pedig megfenyegette, hogy ne merjen utána futni, mert megveri.

Ugyanez a férfi február 27-én délután 

elment egy miskolci ismerőse lakására, és kihasználva annak figyelmetlenségét ellopott tőle egy laptopot és hangprojektort közel 160.000 forintos értékben.

 Néhány nappal később ismét felkereste a férfit és 

az utcán kikapta a kezéből a 130.000 forint értékű mobiltelefonját és elrohant vele.

A bíróság szerint a férfi halmazati büntetésként akár 10 év börtönre is ítélhető, így fennáll nála a szökés és rejtőzködés veszélye. Korábban pedig volt is rá példa, hogy megpróbált megszökni a rendőrök elől. Emellett az sem zárható ki, hogy meghiúsítaná az eljárást azáltal, hogy megfenyegeti vagy befolyásolja kiskorú áldozatát. Ezenkívül a bűnismétlés veszélye is fennáll az esetében.

Mindezek miatt a miskolci bíróság indokoltnak találta a férfi letartóztatását, melyet egy hónapra elrendelt.

A végzés nem végleges, mert a férfi és ügyvédje fellebbeztek ellene.

Októberben egy kecskeméti férfi is életveszélyesen megfenyegetett, majd kirabolt egy gyereket, hasonló eset történt Kaposváron, Bátyán és Hatvanban is.