Budai Gyula: A NAV nyomoz tovább a hídpénzbotrányban

budaigyula
Vágólapra másolva!
Budai Gyula országgyűlési képviselő Facebook-oldalán is megerősítette, hogy a NAV nyomoz tovább a hídpénzbotrányban. A Nemzeti Nyomozó Iroda a vesztegetés bűntette miatti ügyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak teszi át.
Vágólapra másolva!

A politikus felidézte:

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2024. április 18-án vesztegetés bűncselekménye miatt nyomozást rendelt el, az általam tett feljelentés alapján, amely szerint a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. milliárdos tételben utalt Vig Mór cégének a Sunstrike Kft.-nek, majd az átutalt összeg, különböző számlákról készpénzben felvételre került, és ez a készpénz közvetítők révén került vissza a “Városházára”!

Majd hozzátette:

Most arról kaptam tájékoztatást, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a vesztegetés bűntette miatti ügyet, célszerűségi okból, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak teszi át.

Budai Gyula megerősítette, hogy a feljelentésében szereplő vesztegetés bűncselekményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fog nyomozni, ami 2023 novembere óta költségvetési csalás bűncselekménye miatt már nyomoz Vig Mór és társai ellen.