Magyar Péter baloldali tüntetése Budapesten - itt vannak a részletek

magyarpéter, Magyar Péter
Magyar Péter mindent és mindenkit zsarolt
Vágólapra másolva!
Többszázmilliós rendezvény.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött Magyar Péter tüntetése Budapesten. A baloldali rendezvény pontosan úgy néz ki, mint az elmúlt 14 év összes, nevetségességbe fulladt tüntikézése. Még a zene is ugyanaz, Geszti Péter és Dés László "slágere". Később pedig egy vidám trágárkodó számot is élvezhettek a részvevők, rendkívül találékonyan azt énekelték, hogy Nem tetszik a rendszer. Egy-egy szám közben Magyar Péter is rikácsolt egyet. A hangszóróból - mivel jellegzetesnek nehezen nevezhető a hangja, és már nincs annyira a fülünkben az RTL Klub Zámbó Jimmy-sorozata, tehát bizton nem állíthatjuk - mintha Nagy Ervin baloldali celeb és mérsékelten sikeres sorozatszínész kiabálhatott.

A Kossuth tér felé mentek, majd - ehhez egyébként tehetség kell - eltévedtek. "Rossz utcán jöttünk be, ki az a hülye..." mondta Magyar Péter a nyilvánosság számára a barátnőjének mutatgatott nőnek, majd gyorsan elfojtotta a hülye végét, hiszen rájött, a facebookon hallják, amit mond.

A színpadon egy ismeretlen (állítólag valamilyen kisebb rádiónál dolgozó) asszony kiabált, a legutóbbi rendezvényhez hasonló sajátos önvallomással azt üvöltötte, hogy sohasem látott még ilyen szépet. A tüntetőkre utalt így...

Egy kínos hegedűszóló után a 81 éves színész, Bálint András következett. Elmondott egy Radnóti-verset, és bizony nehéz lenne azt állítani, hogy nagy sikere volt. Mi az előzmény? Az ismert baloldali színészt, Bálint Andrást nevezte ki még a Horn-kormány a tervezett Nemzeti Színház igazgatójának, de 1998-ban a Fidesz-kormány megalakulása után kiderült számára, hogy nem fogja vezetni a Nemzetit. Azóta sértett és gyűlöli a Fidesz. 

Ezután Nagy Ervin sorozatszínész jött. Zagyva leveleket olvasott fel. Szokásos színvonalán. Majd egy Svájcban élő magyar férfi, aki a saját elmondása szerint szerelmes lett, ezért ment külföldre. Természetesen a magyarokat szidta.

Aztán jött az MSZP-s Nagy János, a szigetszentmiklósi botránypolgármester. Kínosan primitív beszédének rendkívül eredeti gondolata: vagy megszoksz, vagy megszöksz, de ezzel nem ért egyet.

Majd megint jött Nagy Ervin, és egy Presser-szerzeményt énekelt el, a hetvenes évekből, zenei kíséret nélkül. Nem nehéz megjósolni: rengeteg paródia fog születni a megmosolyogtató üvöltözésből.

Majd jött egy politizáló (és egyben kiugrott) református lelkész. Ezt követően Rost Andrea énekelt egy musicalból, aki tavaly otthagyta a Magyar Állami Operaházat, miután nem ő lett az igazgató, bár pályázott. 

Aztán Magyar Péter kezdett szónokolni. Nagyokat mondani úgy, hogy a szónok közben izgul, szinte látjuk, hogy izzad a tenyere, meglehetősen komikus. Ha valaki kíváncsi a beszédére, elég megnézni az elmúlt 20 évből egy Gyurcsány-beszédet, esetleg egy Gyurcsányné-beszédet, vagy Márki-Zay Péter 2021/2022-es szónoklatot. Ugyanazok a közhelyek. A különbség maximum annyi, hogy Gyurcsány jobban elő tudja adni, Gyurcsányné valamelyest kevésbé dadog, Márki-Zay pedig kevesebbet bakizik. De még Karácsonynak is kisebb a lámpaláza, mint Magyar Péternek. Nyilvánvalóan nőket könnyebb terrorizálni, mint beszélni emberek előtt. Természetesen elkezdett tarhálni is, bár nem féltjük: a baloldal legújabb dollárcselédje már most is több százmilliós kiadással járó bulit szervezhetett a Kossuth térre.

Rendkívül bátor célt fogalmazott meg a végén: az uniós választáson közel kerülni a Fideszhez. Vagyis, a győzteshez. Az emberek ezután, láthatóan elégedetlenül, kezdtek szétszéledni és otthagyni a Kossuth teret, igaz, előtte még Nagy Ervin - enyhén részegnek tűnő - kornyikálását is végig kellett hallgatniuk.