Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ilyen hazugságokkal csalt ki milliókat az átvert emberekből Magyar Péter anyós-gazdasági vezetője

Fotó: Metropol
Vágólapra másolva!
Összeomlóban volt a piramisjáték-hálózat, a bűnbanda vezetője már le volt tartóztatva, Sájer Mária ennek ellenére tovább folytatta a zavaros ügyleteket, és több sértettet is rábeszélt a „befektetésekre“ - többek között ez is kiderül a milliárdos csalási ügy bírósági irataiból. Magyar Péter bizalmasa éveket ült emiatt börtönben, csak nemrég szabadult.
Vágólapra másolva!

„Minden a legnagyobb rendben“ – ezzel a szöveggel nyugtatta az elmúlt évek egyik legnagyobb csalási botrányának sértettjeit Magyar Péter bizalmasa és a legszűkebb stábjának tagja azután, hogy a bűnbanda vezetőjét már letartóztatták. Erről az ügyben indult eljárásban több tanú is beszélt.

A Magyar Nemzet közölte, az iratokban az is fellelhető, hogy Sájer Mária az egyik károsultat azzal vezette meg a piramisjáték összeomlása előtt, hogy ő maga is befektetett az üzletbe, így nem kell aggódnia.

Egy másik sértett pedig arról beszélt, hogy a csalási ügy főkolomposának letartóztatása után a nő volt az, „aki az ügyletek továbbfolytatásában aktív módon működött közre“.

Volt persze olyan személy is, akit nem sikerült csőbe húzni, miután az illető jogi képviselője nemcsak a csalás, hanem a pénzmosás gyanújára is figyelmeztette ügyfelét.

A lap emlékeztet, a bűnügy szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Sájer Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek.

Az ügyben már jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben. Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Mint ismert, Magyar Pétert szerettük volna megkérdezni a börtönben ült, bűnöző anyós-gazdasági vezetőjéről, de válaszok helyett tombolva elmenekült. Nézze meg a videót!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről