Késes támadás történt Esztergomban

Vágólapra másolva!
A rendőrségre április 27-én este érkezett bejelentés, hogy Esztergomban egy férfi arcon szúrt egy másikat, majd elmenekült. Rendőrök indultak az elkövető felkutatására, és a közelben el is fogták a késes támadót.
Vágólapra másolva!

A férfi egy hónapig előzetes letartóztatásban marad. A késes támadó a bűncselekményt megelőzően kábítószert is fogyasztott, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon. A rendőrök a kést is megtalálták, amit lefoglaltak. G. S. gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét - írta a police.hu.

Elmondta, hogy a kést egy ismerőse lakásából hozta el, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon. 

A késes támadó a kihallgatásán beismerte tettét.
A késes támadó a kihallgatásán beismerte tettét.
Fotó: police.hu

A férfi ellen emberölés bűntett kísérlete és – mivel vele szemben a kábítószer gyorsteszt pozitív lett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy az ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására - írta a Kemma.

Letartóztatásban marad a késes támadó

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatott, hogy az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását. 

Az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt.

G.S. a kést egy ismerőse lakásából hozta el.
G.S. a kést egy ismerőse lakásából hozta el.
Fotó: police.hu

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását 2024. május 30-ig elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye. A végzést az ügyész, az elkövető és a védője is tudomásul vette. 

Számos hasonló esetről számoltunk be

Ma reggel írtunk róla, hogy egy budapesti épületben egy 44 éves kazah férfi szóváltást és dulakodást követően többször megszúrt egy 48 éves ukrán férfit. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. 

Halálra késeltek egy 52 éves nőt Szentesen április 28-án. Munkahelyéről ment haza ebédelni, de a társasház kapuján már nem jutott be, mert valaki az utcán meggyilkolta. Férjét telefonon értesítették a tragédiáról, ő éppen vidéken dolgozott. Hajtóvadászat indult a gyilkos felkutatására.

Egy másik férfi két hónapja Kecskeméten együtt ivott ismerősével, melynek során összevesztek, majd a férfi kést rántott és hasba szúrta a másik barátját, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba. A támadót két év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Késsel támadtak egy mentősre is Budapesten. A mentősök február 27-én éjszaka a IX. kerületben láttak el egy magatehetetlen férfit, akit épp a mentőautóba tettek be, amikor az egyik mentőst a férfi meglökte, majd egy kést vett elő. Az ápoló azonnal beszállt a kocsiba, becsukta a kocsi ajtaját, és lassan elindultak, hogy ne tévesszék szem elől a támadót, miközben rendőrt hívtak.

Szomszédjával, majd egy munkatársával is összeverekedett egy férfi 2020-ban, utóbbival addig fajult a dolog, hogy késsel a kezében kereste fel őt a lakásán, és rátámadt. Áldozata csak annak köszönheti, hogy életben maradt, hogy sikeresen kitért a szúrás elől. A férfi jelenleg is börtönben ül.