Szánalmas, röhejes, megalázó: Magyar Péter énekelni akarja tanítani az operaénekes Rost Andreát - videó

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A debreceni baloldali tüntetésen egészen szánalmas jelenetet figyelt meg a Megafon riportere, Bohár Dániel. A színpad- és beszédképtelen, állandó izgulása miatt izzadtságot árasztó Magyar Péter zeneileg instruálta az operaénekes Rost Andreát. Az más kérdés, hogy az egykor világkarriert elért énekesnő ezt hagyta. Két sértett ember találkozott; igaz, azért nagy különbség van köztük: Rost Andrea mindent elért pályája aktív éveiben, míg Magyar Péter egy egész életében sikertelen figura, akinek egyetlen (persze, egyúttal leggyalázatosabb) teljesítménye, hogy lehallgatta a saját feleségét.
Vágólapra másolva!

Nézzük meg együtt a szégyenletes jelenetet! És tegyük hozzá: Magyar Péter természetesen az énekléshez, zenéhez sem ért, nemcsak jogásznak nulla. Ütemesebben, ezt mondja Rost Andreának - ez nagyjából olyan bölcsességű instrukció, mintha egy rendező egy színésznek azt mondaná: mondd kicsit kékebben a monológot. Ütemesebben: ilyen nincs. Ebben a szituációban ez értelmetlen. Ez sima dilettáns ostobaság. Másképpen: magyarpéterizmus.

A Magyar Péternek öltözött Rost Andrea hagyta egyébként, hogy így beszéljenek vele. Mióta kiderült, hogy nulla darab szavazatot kapott a szakmai bizottságtól és nem ő lett az Operaház főigazgatója, sértett ember lett belőle.

Kár. Ezért a jelenetért feltehetően - nem is olyan sokára - még szégyellni fogja magát.