Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott - videó

lazarjanos, szentkiralyialexandra, kampany
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Míg a kormányhoz tartozó MÁV- és Volán-dolgozók kaptak kedvezményes vállalati országbérletet, addig a Karácsony Gergely vezette fővároshoz tartozó BKK/BKV munkavállalói nem. Ez most változhat Szentkirályi Alexandra intézkedésének köszönhetően. Karácsony Gergelyt nem érdekli a saját dolgozóinak a sorsa – számol be minderről a Metropol. A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint elengedhetetlen Budapest és a kormány együttműködése. Szentkirályi Alexandra ezzel kapcsolatosan egyeztetett Lázár János építési és közlekedési miniszterrel.
Vágólapra másolva!

Fontos dolgokról egyeztetett Budapesten Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje és Lázár János építési és közlekedési miniszter. A találkozón szóba került annak a 15 ezer BKV/BKK dolgozónak is a helyzete, akik nem részesülnek kedvezményben az országbérlet vásárlásakor – írja a Metropol.

Karácsony Gergelyt nem érdekli a saját dolgozóinak a sorsa
Fotó: Facebook

Szentkirályi Alexandra a következőket mondta a találkozóról:

Az aláírásgyűjtést követően rengeteg Budapestet érintő fejlesztésről egyeztettünk. Megállapodtunk abban, hogy a BKV-BKK csoport 15 ezer dolgozója is részesülhessen a kedvezményes vállalati országbérletben, a MÁV-Volán dolgozókhoz hasonlóan. A kormánnyal való együttműködés elengedhetetlen a főváros fejlesztése érdekében.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje hozzátette: "Ahhoz, hogy a BKK/BKV dolgozói is részesülhessenek kedvezményes vállalati országbérletben, Karácsony Gergelynek annyi dolga lett volna, hogy egy törvénymódosítást és egy BudapestGO applikációfejlesztést szorgalmaz. 

Ezt a munkát persze nem volt hajlandó elvégezni. Ezért is kell változás Budapesten!"

Lázár János is kommentálta a fontos megállapodást:

Amire a főpolgármester nem volt képes, azt Szentkirályi Alexandra már jelöltként is megoldja. Megállapodtunk abban, hogy a BKV-BKK csoport 15 ezer dolgozója is részesülhessen a kedvezményes vállalati országbérletben, a MÁV-Volán dolgozókhoz hasonlóan. A fővárost hatékonyan fejleszteni csak a kormánnyal együttműködve lehet. Ehhez pedig olyan városvezető kell, aki képes és hajlandó Budapest érdekeiért harcolni. Szentkirályi Alexandra ezt teszi, június 9-e után vezesse ő a fővárost!

A közlekedési miniszter később egy másik videót is közzétett a Facebookon. Lázár János ebben arról írt: "amikor bénázó férfiaktól magabiztos nők veszik át az irányítást, az mindig jó eredményeket produkál. Szentkirályi Alexandra kész rendet rakni Budapesten - tenni akarásával, megoldóképességével újra lendületbe hozza a fővárost."