Már 216 áldozata van az atípusos tüdőgyulladásnak

Vágólapra másolva!
Továbbra is terjed az atípusos tüdőgyulladás: Kínából négy, Hongkongból pedig hat újabb halálos áldozatról számoltak be a hatóságok. A kínai fővárosban 132 újabb megbetegedésről számoltak be, Hongkongban pedig 22 új esetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Kínában hétfőn négy halottja és 132 új betege van az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS), amelyben eddig 86-an haltak meg és 1959-en betegedtek meg a minisztérium által a WHO-nak küldött adatok szerint.

A négy halottból kettő pekingi, s a kínai egészségügyi minisztérium 109 újabb esetről számolt be a fővárosból - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője. Az új esetekkel 455-re nőtt Pekingben a regisztrált megbetegedések száma, a halottaké pedig húszra.

A kínai kormány több mint 100 millió dolláros segítséget ígért a betegség megfékezésére a szegényebb tartományoknak - írja a BBC. Korábban elbocsátották a kínai egészségügyi minisztert és a pekingi polgármestert, mert intézkedéseiket nem tartották elegendőnek.

Újabb hat személy - négy férfi és két nő - esett áldozatul hétfőn az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS) Hongkongban, és 22 új esetet regisztráltak a hongkongi hatóságok. Ezzel összesen 94 halottja van eddig a betegségnek Hongkongban, a regisztrált betegek száma pedig 1402 a hivatalos adatok szerint. Az AFP jelentése szerint a hétfőn elhalálozottak életkora 48 és 72 év között volt. Mindegyiküknek rossz volt már az egészségi állapota, amikor megfertőződött a vírussal.

A BBC szerint a világon eddig összesen 216 áldozata van a kórnak: ebből 94 halálos esetet Hongkongból jelentettek, Kínából 86-ot, Kanadából és Szingapúrból 14-14-et Vietnámból ötöt, Thaiföldről kettőt Malájziából pedig egyet.