Ördögűzéssel ölték meg az autista kisfiút

Vágólapra másolva!
Wisconsin államban egy 8 éves kisfiú meghalt azon az istentiszteleten, mely az őt megszálló ördögöket száműzte volna. Valószínűleg a kisfú autizmusa tévesztette meg az egyház tagjait és ezért próbálkoztak ördögűzéssel. A halottkém jelentése szerint Terrance Cottrell mellkasát elszorították és öszeroppantották, ezért megfulladt.
Vágólapra másolva!

Az Apostoli Hit Temploma gyülekezetének tagjai rendszeres gyűléseket tartottak hogy imádkozzanak a kisfiúért, miután édesanyja meg volt győződve, hogy kisfiát megszállta az ördög. A gyerek azonban valószínűleg nem az ördög miatt beszélt nehezen és teremtetett fizikai kontaktust, hanem azért, mert autista volt.

A két órán át tartó istentiszteleteken a kisfiút gúzsba kötötték, majd négyen ráültek és minden energiájukat arra fordították, hogy az ördögök távozzananak megszállottból. Az istentiszteleten részt vevő édesanya a szemtanúk elmondása szerint folyamatosan arra búzdította az ördögűzőket, hogy nagyobb intenzitással végezzék a szertartást. A ceremónián segédkezők érezték, hogy a fiú lélegzése megáll, de mire kiszedték a kötésből már nem tudtak segíteni rajta.

A wisconsini jogszabályok nem büntetik a spiritualista gyógyítást, így az sem számít bűnténynek, ha valaki imádsággal próbál gyógyítani. Az eset csupán azért minősült gyilkosságnak, mert a gyereket fizikailag korlátozták a kötéshez használt lepedőkkel.

Egyedül a gyerek mellkasán ülő férfit gyanúsítják gyilkosságga, a többieket nem keresték a hatóságok. Az autista fiú édesanyja így kommentálta a történteket: "Ha valaki hisz Istenben, akkor joga azt is hinni, hogy imádsággal segíthet rajta."