Kerülőt tettek a jólelkű rablók

Vágólapra másolva!
Rendőrnek álcázott rablók tulajdonítottak el egy márkás ruhákkal megrakott kamiont szenteste Franciaországban. Az útonállók azonban nem akarták elrontani a gépjármű sofőrjének karácsonyát, így kitérőt téve hazavitték őt és csak utána oldottak kereket a rakománnyal.
Vágólapra másolva!

Rablók karácsonyi jótettéről számoltak be a hétvégén a francia lapok: két bűnöző december 24-én kerített hatalmába egy márkás divattermékekkel megrakott kamiont, ám mielőtt végleg eltűntek volna zsákmányukkal, előbb kétórás kerülőt tettek, hogy a kamion sofőrje időben hazaérhessen a szentestén.

A gengszerterek rendőrnek álcázva, szirénázó autójuk kék fényeit villogtatva késztették megállásra egy Párizs közelében lévő autósztráda-kereszteződésnél a kamiont, majd kiszállították a vezetőülésből a sofőrt. A felfegyverzett rablók ezután megkérdezték a vezetőt, hol lakik, majd a kamionnal elvitték a mintegy 300 kilométerre lévő, kelet-franciaországi Saint Soupplets városába, ahol már összegyűlt a hagyományos karácsonyi vacsorára a sofőr családja.

A kamionos, akinek rakománya Gucci és Yves Saint Laurent ruhakölteményeiből állt, feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A karácsonyi jóságnak is megvan a határa.