Nagymamája miatt tart kampányszünetet Obama

Vágólapra másolva!
Két nap szünetet tart kampányában Barack Obama, hogy Hawaiira utazzon beteg nagymamájához, aki szóvivője szerint a nagyon rossz állapotban van. Obama apja korán meghalt, ezért jórészt anyai nagyszülei nevelték.
Vágólapra másolva!

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje két napra megszakítja kampányát, hogy súlyos beteg nagymamája mellett lehessen Hawaii szigetén - közölte helyi idő szerint hétfőn Robert Gibbs, a politikus kommunikációs igazgatója. A 85 éves Madelyn Payne Dunham a múlt hét végén jöhetett ki a kórházból, de az egészsége nagyon megromlott, "nagyon súlyos az állapota".

Obama ezért lemondta Wisconsin és Iowa államokba tervezett csütörtöki kampányrendezvényeit, helyette Indianapolisban kampányol, mielőtt elutazna a csendes-óceáni szigetre. Pénteken felesége, Michell helyettesíti két ohiói kampányeseményen. A demokrata elnökjelölt szombaton folytatja kampányát.

Az idős asszony "mindig is az egyik legfontosabb ember volt" Obama életében - mondta Gibbs. Obama kisgyerek volt, amikor apja meghalt. Anyjával és anyai nagyapjával együtt most betegeskedő nagymamája nevelte egészen egyetemista koráig.