Újabb botrány a brit királyi családban: Vilmos összeverte Harryt

Fülöp herceg temetése, Vilmos, Harry
ALTERNATIVE CROP VERSION - Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) and Britain's Prince Harry, Duke of Sussex follow the coffin during the ceremonial funeral procession of Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh to St George's Chapel in Windsor Castle in Windsor, west of London, on April 17, 2021. - Philip, who was married to Queen Elizabeth II for 73 years, died on April 9 aged 99 just weeks after a month-long stay in hospital for treatment to a heart condition and an infection. (Photo by Gareth Fuller / various sources / AFP) / ALTERNATIVE CROP VERSION
Vágólapra másolva!
Harry herceg azt állítja, hogy testvére, Vilmos, egy vita hevében megtámadta őt, és a földre lökte. Ez akkor történt, amikor kapcsolatuk megromlott, miután Harry összegházasodott Meghan Markle-lel - legalábbis ezt állítja Harry, aki hamarosan megjelenő "Spare" című önéletrajzi könyve kapcsán ad újabban egyre több nyilatkozatot.
Vágólapra másolva!

A Blikk a Guardian beszámolója alapján ír az esetről, ami még 2019-ben történt. Eszerint a tettlegességig fajuló veszekedésre Harryék londoni otthonában került sor, azzal kapcsolatban, hogy Vilmos durva, becsmérelő jelzőkkel illette Meghan Markle-t.

A kép hátterében Vilmos, az előtérben Harry herceg Forrás: AFP/Gareth Fuller

A vita elfajult: Harry leírása szerint Vilmos egyszerűen nekiugrott.

„Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat, majd a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el" – emlékezett vissza a történtekre a herceg, aki azt is elárulta, hogy Vilmos ezt követően – a gyerekkori verekedéseikre hivatkozva – arra biztatta, hogy üssön vissza, ám ebbe Harry nem akart belemenni.

A leírás szerint Vilmos ugyan ekkor bocsánatot kért tőle, de ugyanakkor azt kérte, erről ne beszéljen a feleségének. Markle ettől függetlenül észrevette a sérüléseket a hátán, és amikor elárulta neki, honnan szerezte azokat, a nő állítólag meg sem lepődött a történteken.