Több embert megölt egy állig felfegyverzett férfi Philadelphiában - fotók

Philadelphia, 2023. július 4. Rendőrök a Philadelphia délnyugati részén, Kingsessing negyedben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. július 3-án. Egy jól felfegyverzett férfi golyóálló mellényben tüzet nyitott a járókelőkre, négyet megölt, kettőt megsebesített. Az elkövetőt a hatóságok elfogták. MTI/EPA/Tracie van Auken
Vágólapra másolva!
Négy felnőtt férfival végzett és megsebesített két gyermeket egy vaktában lövöldöző férfi hétfőn este az egyesült államokbeli Philadelphiában. Az állig felfegyverzett ámokfutót elfogták - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A golyóálló mellényt, AR típusú gépkarabélyt, több töltényövet, kézi lőfegyvert és rendőrségi szkennert viselő férfi a pennsylvaniai nagyváros Kingsessing nevű délnyugati negyedében nyitott tüzet az utcán.

Több háztömbnyi utat tett meg, mielőtt a helyszínre érkező rendőrök sarokba szorították és megadásra kényszerítették.

Több háztömbnyi utat tett meg a fegyveres, mielőtt a rendőrök megadásra kényszerítették Forrás: MTI/EPA/Tracie Van Auken

A halálos áldozatok különböző életkorú férfiak, ketten közülük húsz év körüliek lehetnek.

Egyelőre nem tudni arról, hogy lenne kapcsolat a tettes és a lelőtt emberek között, a 40 éves elkövető a rendőrség szerint vaktában lövöldözhetett.

A lövöldözésben megsebesült egy kétéves és egy 13 éves fiú, ők nincsenek életveszélyben.

A lövöldözésben megsebesült egy kétéves és egy 13 éves fiú, ők nincsenek életveszélyben Forrás: MTI/EPA/Tracie Van Auken

A rendőrök őrizetbe vettek egy másik férfit is, aki rálőtt az ámokfutóra.

A philadelphiai lövöldözés az év 29. olyan gyilkossága az Egyesült Államokban, amelynek több áldozata volt az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern Egyetem közös adatbázisa szerint.

Eddig még soha nem jegyeztek fel ennyi és ilyen sok halálos áldozattal járó öldöklést, mint 2023 eddig eltelt szakaszában.

A 40 éves elkövető a rendőrség szerint vaktában lövöldözhetett Forrás: MTI/EPA/Tracie Van Auken

Az idézett adatbázis szerint 2006 óta több mint 550 mészárlást követtek el az Egyesült Államokban, ezekben legkevesebb 2900 ember vesztette életét és legkevesebb 2000 megsebesült.