Teljes szétesés: megint az összevissza beszélő Joe Bidenen röhögnek - videó

President Of The United States Joe Biden Delivers Remarks At The National Safer Communities Summit At Hartford University NurPhoto General news June 16 2023 16th June 2023 US President Joe Biden Horizontal


888
President of the United States Joe Biden delivers remarks at the National Safer Communities Summit at Hartford University in West Hartford, Connecticut, United States on June 16, 2023. President Biden called on Congress to act on gun reform and praised the bipartisan safer communities act. President Biden told the crowd that if the United States Congress did not act, that ''it is time to get a new Congress.'' (Photo by Kyle Mazza/NurPhoto) (Photo by Kyle Mazza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök vasárnap este sajtótájékoztatót tartott a vietnámi Hanoiban, ahol ismét borzalmasan zavarodottnak tűnt, zagyvaságokat beszélt. A kínos jelenetsor úgy zárult, hogy az elnök végül közölte a hallgatósággal: ő most lefekszik aludni.
Vágólapra másolva!

A 80 éves Biden egy mindenki számára kellemetlen viccet is elsütött, amelyben „dalnak" nevezte az 1987-es vietnámi háborúellenes filmet, a Jó reggelt, Vietnámot.

— mondta nevetés nélkül az elnök.

Biden ezután egy súgógépről olvasta fel a mondandóját, majd közölte, hogy válaszol kérdésekre, de csak azoknak a riportereknek, akik rajta vannak a neki adott listán.

"Öt embert adtak ide" — mondta Biden.

Az elnök használta a „harmadik világ" becsmérlő kifejezést is, majd kijavította magát „globális délre", ami a fejlődő országokra utal.

Az elnök a globális felmelegedésről való beszédtől egy John Wayne-filmig is eljutott.

— mondta.

Ezután egy John Wayne-filmből vett jelenet elemzésébe kezdett, amelyben indiánok gyalázzák az uniós katonákat azzal, hogy „hazug, kutyapofájú pónilovas katonáknak" nevezik őket, és az éghajlatváltozás-szkeptikusokhoz hasonlította őket.

— mondta.

Majd ellentmondva önmagának, így folytatta: De már nem. Hirtelen mindannyian rájöttek, hogy baj van. És semmi sem jobb, mint meglátni a fényt.

Ezután fel akart szólítani egy másik riportert, de nem találta a riporterek listáját.

— mondta, miközben az előtte lévő pódiumon kereste a listát.

Majd azt mondta:

Ekkor a riporterek kérdéseket kezdtek bekiabálni, Biden pedig dühös lett, és felemelt hangon azt mondta: "Nem szólítom magukat!"

Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok elnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Kyle Mazza/NurPhoto/Kyle Mazza

Miután még egy kérdésre válaszolt az Amerika Hangja részéről, azt mondta a riporternek, aki a Hszi Csin-ping kínai elnökkel való kapcsolatáról kérdezte:

Befejezésül ismét a „harmadik világ" kifejezést használta, mielőtt újra kijavította magát:

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára közbeszólása állította le a szürreális sajtótájékoztatót: Köszönöm mindenkinek. Ezzel a sajtótájékoztató véget ért. Köszönöm mindenkinek.

Ezután hangos jazz zene szólt.