Kitörhet a világháború: Irán durva fenyegetést küldött Izraelnek

gáza hamász palesztin támadás
Gáza, 2023. október 7. Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Az "ellenállás tengelyének" többi tagja nem fogja szó nélkül hagyni a jövőben a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeket, és ennek következményeiért Izrael lesz a felelős - közölte Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az iráni külügyminiszter szerint a palesztinok menekülésre kényszerítése és a Gázai övezet víz- és villamosenergia-ellátásának leállítása háborús bűncselekmény.

Irán a Hamász egyik fő támogatója Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

"Egyes nyugati tisztségviselők azon gondolkoztak, hogy szándékunkban áll-e új frontot nyitni a cionista entitással szemben. Természetesen, tekintettel a háborús bűncselekménynek beillő körülmények folytatódására" - mondta Amirabdollahián."A palesztinok és Gáza elleni háborús bűnök folytatására a tengely többi tagja válaszolni fog" - szögezte le Bejrútba érkezése után az iráni külügyminiszter.

A miniszter ugyan nem részletezte, de az "ellenállás tengelye" Irán, palesztin fegyveres csoportok, Szíria, a libanoni Hezbollah és más fegyveres szervezetek közötti szövetségre utal.