Kiderült, hogy volt-e magyar halottja az olaszországi buszbalesetnek

Velence, 2023. október 4. A balesetet szenvedett busz roncsa Velence Mestre nevű városrészében 2023. október 3-án, miután a jármű lezuhant egy felüljáróról az út mellett futó vasúti sínekre. A balesetben legkevesebb 21 ember életét vesztette és 12-en megsérültek. MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, felüljáróról zuhant le egy busz Velence Mestre nevű városrészében, legalább 21 ember meghalt, 15 ember pedig megsérült. A halottak között különböző nemzetiségű külföldi állampolgárok vannak - közölte Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter, hozzátéve, hogy a sérültek közül öten még válságos állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

A mentőegységek közlése szerint a halottak között legalább öt ukrán, egy német, egy francia és egy horvát állampolgár van.

Két gyermek és a busz 40 éves olasz sofőrje is meghalt.

A sérülteket, akik között két osztrák lány is van, Mestre, Padova és Treviso kórházaiba szállították. A beleset körülményeit jelenleg vizsgálják.

A balesetet szenvedett busz roncsa Velence Mestre nevű városrészében Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

A baleset nem sokkal 20 óra előtt történt Velencétől 9 kilométerre, egy felüljárónál. Az ingajáratban közlekedő

elektromos busz ismeretlen okokból áttörte a szalagkorlátot, mintegy 15 métert zuhant és a mestrei vasútállomás vágányaira esve akkumulátorai azonnal lángra lobbantak.

A jármű roncsát több órás munkával távolították el a sínekről egy tűzoltódaru segítségével.

A turistákat szállító magánbusz Velencéből indult egy margherai kempingbe, amikor leszaladt az útról.

Tűzoltók a Velence Mestre nevű városrészében történt buszbaleset helyszínén Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Az első jelentések szerint nem találtak féknyomokat, ami a jármű meghibásodására és a sofőr esetleges rosszullétére is utalhat. Az autóbusz még új volt, és az útviszonyokkal sem voltak problémák. Emellett a mintegy 70 éves felüljáró állapotát is ellenőrzik majd. A vizsgálathoz felhasználják a térfigyelő kamerák felvételeit.

Velence polgármestere gyásznapot rendelt el a városban a tragédia miatt és bejelentette, hogy a Mestre és Velence közötti vasútvonalon egyelőre felfüggesztették a közlekedést.

Magyar halottakról és sérültekről nem érkeztek hírek.