Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt a nem hivatalos bejelentés: kitört a harmadik világháború

Izrael, Palesztina, háború, izraeli háború, konfliktus, palesztin, 2023.10.31.
Nir Oz, 2023. október 30. Izraeli katona a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált egyik házban, a Gázai övezet határtérségében fekvő Nir Oz kibucban 2023. október 30-án. A kibuc lerohanásakor a palesztin fegyveresek mintegy száz lakót megöltek, hetvenet túszként elraboltak. MTI/EPA/Abir Szultan
Vágólapra másolva!
Oroszország egyik vezető külpolitikai szakértője szerint a harmadik világháború már folyamatban van. Ahogy fogalmazott: már kitört.
Vágólapra másolva!

Fjodor Lukjanov a harmadik világháborúval kapcsolatban tett állítását arra alapozta, hogy a véleménye szerint az utóbbi években elkezdett felbomlani a korábban kialakult nemzetközi rend, ennek eredményeként pedig jelenleg nem áll rendelkezésre egy működő mechanizmus a kialakuló konfliktusok megoldására.

– mondta Lukjanov, erre pedig példaként megemlítette az orosz–ukrán háborút és a közel-keleti eseményeket, amelyek folyamatosan eszkalálódnak. Szerinte kitört a harmadik világháború.

Izraeli katona a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált egyik házban Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

A szakértő szerint ezen erőszakos konfliktusok láncolata az egész világot érintik, ezért kijelenthető, hogy a harmadik világháború már folyamatban van.

– mondta a szakértő, majd hozzátette, hogy a korábban kialakult nemzetközi rend összeomlóban van.

"A Közel-Keleten már korábban is kitörtek háborúk, de a Szovjetunió és az USA beavatkozott, és lezárta őket a következő konfliktus kialakulásáig. Most pedig még egy ideiglenes rendezési mechanizmust sem látni"

– mondta Lukjanov, megjegyezve, hogy a Hamász palesztin militánscsoport a jelek szerint a megfelelő pillanatot választotta ki az Izrael elleni támadásra, mivel az országban már több mint egy éve állandó belső káosz uralkodik - írja a Magyar Nemzet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről