Újabb hegymászók holttestét találták meg a váratlanul kitörő indonéz vulkánnál - videó

Marapi, Merapi, vulkán, vulkánkitörés, Indonézia
Agam, 2023. december 4. Túlélőt szállítanak el mentők az indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban elterülő Agam körzetben 2023. december 4-én, miután az előző nap kitört a Marapi tűzhányó. A vulkán kitörése miatt legalább 11 ember életét vesztette. MTI/EPA/Ali Nayaka
Vágólapra másolva!
További öt holttestet találtak a mentők a vasárnap váratlanul kitörő indonéz Marapi vulkánnál, ezzel huszonháromra növekedhetett a halálos áldozatok száma - írta a Sky News. 
Vágólapra másolva!

A vulkánkitörés idején hetvenöt túrázó és hegymászó volt a helyszínen, a legfrissebb információk szerint tizenhat hegymászó halt meg, de a mentők nem számítanak arra, hogy a társaik túlélték a váratlan robbanást.

Vasárnap ötven hegymászót letudtak hozni, de hétfőn felfüggesztették a keresését, mert a vulkán ismét füstöt és hamut lövellt ki.

Edi Mardianto, Nyugat-Szumátra tartomány rendőrfőnök-helyettese ma azt mondta, öt hegymászó holttestét fedezték fel a kitörés helyszíne közelében, további 18 ember pedig feltehetően meghalt.

- mondta Mardianto.

Mint arról korábban írtunk, a vasárnap történt baleset után azonnal megkezdték a mentést, de többeket már nem tudtak megmenteni.

A Marapi Indonézia legaktívabb vulkánja, 2010-ben több mint háromszáz ember halt meg egy kitörés után.