Egy szerencsejáték-függő anya rengeteg pénzt lopott fia sportklubjától

Vágólapra másolva!
Egy anya több éven keresztül lopott fia sportklubjától, mivel nem tudott kigyógyulni a szerencsejáték függőségéből. A nő több millióval károsította meg a klubot, ahol főként önkéntesek dolgoznak. Néhány év múlva azonban új vezetője lett a klubnak és akkor jött a nem várt fordulat.
Vágólapra másolva!

A 48 éves Jennifer Morrison önkéntesként dolgozott fia sportklubjánál,Saint Helens-ben. A nő pénztárosként dolgozott a rögbi klubnál, főként felszereléseket rendelt és a számlákat is ő kezelte. A klubhoz 2019-ben érkezett egy új edző, Stephen Howarth. A férfinak azonnal gyanússá vált, hogy rengeteg szülő szerint nincs pénze a klubnak. Azonban a férfi ezután nem foglalkozott az üggyel. 

2022 novemberében Stephen Horwarth lett a klub elnöke és megválasztása után nem sokkal hozzáférést kért a számlákhoz. 

Ekkor derült ki, hogy Jennifer kiállított egy 300 font (138 ezer forint) értékű számlát, miszerint minden tagnak rendelt sport felszerelést, azonban a megrendelt termékek darabja csak egy fontba került és klubban 14 gyerek rögbizik.

image

Ezután, egy másik alkalommal Jennifer 1200 fontot, azaz 552 ezer forintot vett ki a kasszából, de ezt a pénzfelvételt nem indokolta. Emiatt az elnök magyarázatot kért a nőtől, akkor a mentális betegségére hivatkozva nem mondott semmit Stephennek. 

A nőt nagy értékű lopás miatt bíróság elé állították, ahol elmondta, hogy azért lopta meg a sportklubot, mert szerencsejáték függő és nem volt pénze a játékokra. A tárgyaláson a tolvaj elmondta, hogy megbánta amit tett, szégyenli magát, ezért elsírta magát.

Jennifer közel négy év alatt összesen 27.000 fontot, tehát 12 millió forintot lopott a sportklubtól. 

A bíróság a nőt a mentális betegsége miatt csak 16 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 27 óra közmunkára - írja a Mirror.