A nők mezőnyében indult egy futóversenyen egy fiú, másodikként ért célba

FRANCE - TOULOUSE - ILLUSTRATION - RUNNING
Fotó: Hans Lucas via AFP
Vágólapra másolva!
Aayden Gallagher, egy középiskolás sportoló, aki biológiailag férfi, magát nőként, vagyis transzneműként azonosítja, emiatt a női mezőnyben fut. A közelmúltban két futóversenyen is második helyezést sikerült elérnie. A férfiak között a vert mezőnyben végzett volna.
Vágólapra másolva!

Gallagher 200 és 400 méteren is megmérette magát szombaton egy oregoni futóversenyen, melyről egy videó is készült. A felvételen az látható, hogy 

a srác nem a férfiak, hanem a nők mezőnyében versenyzett. 

A 200 métert 25,49, a 400 métert pedig 55,61 másodperc alatt tudta teljesíteni, így mindkét versenyszámban  2. helyezést ért el.  

A Breitbart megjegyzi, 

ha ezeket az időket a fiúknál érte volna el, akkor a 200 méteren a 65 induló közül a 61., a 400 méteren pedig az 58 induló közül a 46. helyen végzett volna. Így pedig nem férhetett volna fel a dobogó egyik fokára sem.

Az X-en több felháborodott reakció is érkezett a felvételt látva, egyesek szerint a lányoknak nem lett volna szabad ilyen feltételek és nyilvánvaló igazságtalanság mellett vállalniuk a versenyzést. 

Az utóbbi időszakban már több amerikai állam is próbált lépéseket tenni annak megakadályozására, hogy a magukat nőként azonosító férfiak részt vehessenek a lánysportokban. A Gallagher ellen versenyző lányok szomorúságára Oregon nem tartozik közéjük.