Drámai képeken a halálos dél-afrikai épületomlás

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Legalább öt ember meghalt a Dél-afrikai Köztársaság George városában, amikor egy épülőfélben lévő ház összedőlt, a romok alatt rekedt több tucat munkás.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, egy épülőfélben lévő ház összeomlott a dél-afrikai George városában. Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, és vizsgálatot sürgetett a hasonló katasztrófák megakadályozására.

Huszonhat munkást sikerült élve kiszabadítani a romok alól, 49 embert még keresnek

 - közölte George önkormányzata.

A több mint 100 fős mentőcsapat tagjai túlélők után kutatnak a helyszínen. Keresőkutyákkal próbálják megtalálni a romok alatt rekedt embereket és emelőgépeket is bevetettek. A tisztviselők elmondták, hogy sikerült felvenniük a kapcsolatot a romok alatt lévők egy részével. Olyan fényképek jelentek meg a médiában, amelyeken egy teljesen leomlott épület látható, a romok tetején pedig az épület tetőszerkezetének egyes részei hevernek - írja a BBC.

Teljesen leomlott az épület, a romok tetején pedig az épület tetőszerkezetének egyes részei hevernek.

Május 7-én bombariadó miatt ki kellett üríteni az egyik budapesti bíróságot és ahogy az Origo is beszámolt róla, május elején leomlott egy autópálya Kínában, sokan meghaltak.