Medvetámadás miatt zártak be egy népszerű nemzeti parkot

Vágólapra másolva!
Barnamedve támadt rá egy férfira és súlyosan megsebesítette azt egy amerikai nemzeti parkban.
Vágólapra másolva!

Alighogy megkezdődött a Grand Teton és a közeli Yellowstone Nemzeti Park nyüzsgő turista szezonja brutális medvetámadás történt a Grand Teton Parkban vasárnap. 

Egy grizzly medve támadt rá egy 35 éves massachusettsi túrázóra vasárnap délután.

A mentők a sérültet helikopterrel egy mentőautóhoz szállították, amely a közeli kórházba vitte a férfit. 

Várhatóan felépül, közölték a park illetékesei, akik nem voltak hajlandók azonosítani a túrázót és azt sem árulták el, hogyan találkozott a medvével és milyen sérüléseket szerzett - írja a CBS.

A park illetékesei lezártak egy ösvényt és az utat, mely a 7700 láb (2346méter) magas hegy tetejére nyíló kilátóhoz vezet.

Az AP News szerint évente egyre több a medvetámadás, mivel a régió grizzlypopulációja folyamatosan növekszik. A park illetékesei arra kérik az embereket, hogy hagyjanak elegendő teret a medvéknek, vigyenek magukkal medve spray-t és ne hagyjanak maguk után olyan táplálékot, amely vonzza a medvéket.

2021-ben egy éhes medve követett hosszú időn át egy túrázót a parkban, de a férfinak, aki levideózta az esetet sikerült elmenekülnie. Nem volt ilyen szerencséje egy montanai hegyi túravezetőnek, akit  szétmarcangolt egy grizzly medve a Yellowstone Nemzeti Parkban. Tavaly pedig egy medvével végzett valaki, megöltek egy grizzlyt a park közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!