Fegyverrel érkezett a középiskolába egy amerikai diák, agyonlőtték

Vágólapra másolva!
A wisconsini rendőrség lelőtt egy diákot, aki fegyverrel érkezett egy helyi középiskolába. A diák nem jutott be az iskolába, de elővigyázatosságból az egész kerületet lezárták szerda délelőtt.
Vágólapra másolva!

A hatóságok a diákot fiatalkorú férfiként írták le, de a nyomozás lezárultáig nem adtak további leírást róla. A diákok közül néhányan öt órát is vártak arra, hogy szüleikkel újra találkozhassanak.

A lövöldözésben más diákok és alkalmazottak nem sérültek meg - mondta Josh Kaul, Wisconsin állam főügyésze egy szerdai sajtótájékoztatón.

A hatóságok a tájékoztatón nem szolgáltattak információt arról, hogy milyen típusú lőfegyver volt a diáknál, és hogy lövéseket adott-e le a rendőrökre.

Az ilyen típusú incidens minden szülő rémálma. Jelentést kaptunk arról, hogy valaki fegyvert tart az iskolában, és a rendfenntartó erők erre reagáltak. Ez egy magas kockázatú helyzet volt 

- mondta Josh Kaul, Wisconsin állam főügyésze.

A középiskolában a tanítás várhatóan pénteken folytatódik - írta a Guardian.

A K-12 iskolai lövöldözések adatbázisa szerint, (amely egy non-profit szervezet, amely nyomon követi az incidenseket), az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a lövöldözések és a fegyvertartás az amerikai iskolákban. A csoport szerint idén legalább 115 ilyen incidens történt, és ezek közül 82 esetben valaki megsérült vagy meghalt.

Az incidensek közé tartozik az április 24-i halálos lövöldözés is a texasi Arlington egyik középiskolájában, amelyben egy 18 éves fiatal meghalt. Az ügyben egy 17 éves fiatalembert letartóztattak, aki ellen gyilkosság miatt adtak ki elfogatóparancsot. Akkor a 17 éves gyanúsított megpróbált elmenekülni az egyetemről, de a rendőrök megtalálták, és incidens nélkül őrizetbe vették.

Korábban Iowában történt egy középiskolában lövöldözés. Ahogy arról az Origo beszámolt, ott szintén egy 17 éves fiú volt a támadó.  Az év első tanítási napjának kezdetén nyitott tüzet Perry város középiskolájában, egy 6. osztályos diákot megölve és 5 embert - köztük diákokat és legkevesebb egy iskolai alkalmazottat - megsebesítve. 

Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen is áprilisban, meghalt egy 18 éves lány. 

Egyetemi lövöldözés történt Coloradóban is februárban. A rendőrség letartóztatott egy amerikai diákot, akit azzal vádolnak, hogy megölt két embert.