Légy erős, szakíts végleg!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ha ő nem tud elengedni téged

Az ideális helyzet: magyarázd el türelmesen partnerednek, hogy miért nem akarod tovább folytatni. Ha párod okos, és persze, ha nem vakítják el az érzelmei, például a féltékenység vagy a sértettség, megérti, és ha szeret, nyilván el is enged.


Ez eddig egyszerűen hangzik, de mi van, ha magad sem tudod, mi az oka elhatározásodnak? Persze az is jó magyarázat, ha az érzelem megszűnésére hivatkozol. Ahogy a szerelem ok nélkül szövődik, úgy ok nélkül el is múlik.

De gyakrabban múlik el okkal. Van, hogy nem tudunk fölülemelkedni azon, ha a párunk megbánt, megsért és megaláz többször ugyanazon a módon - ez bizony elhalványítja az érzelmeket. Tegyük föl, megígéri, hogy megváltozik. Lehet, hogy már sokszor meg is ígérte. De gondolj bele, hogy ha valóban megváltozna, akkor kellene még? Vagy már úgy el vagy csigázva, hogy kár a gőzért?

Ha te nem tudod elengedni őt

Nehezebb ügy, ha te magad is ingadozol. Eszeddel és szíved mélyén tudod, hogy a kapcsolat már kimerült, de sokszor valamilyen okból mégsem tudod kirakni a férfi szűrét. Talán sajnálod vagy félsz attól, hogy nem találsz olyan férfit, akit annyira szeretsz majd, mint őt. Ez egyrészt nem valószínű, másrészt, ha egy darabig egyedül leszel, akkor sem történik semmi tragédia. Legalább foglalkozhatsz egy kicsit magaddal.

Van, hogy szilárd benned az elhatározás, csak a gyakorlatban valahogy mégis mindig visszafogadod. Ilyenkor járj túl a saját eszeden is. Nyilván ismered elhagyni vágyott partnered leggyengébb pontját. Gondolkozz el azon, miért haragszik meg rád annyira, hogy elhagyjon. Ha megbántod a hiúságát? Ha méltánytalanul viselkedsz vele? Ha elkezdesz gyerekről álmodozni? Vagy ellenkezőleg: ha kijelented, hogy utálod a gyerekeket? Csak néhány egyszerű variáció, mindenkinek megvan a saját gyenge pontja, amit, ha megpiszkálsz, örökre elűzheted magad mellől. Ha aztán ő szakított veled, akkor már fellélegezhetsz.