Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A hurkadobáló-világbajnokságnak a Royal Oak pub adott otthont, amely Ramsbottom városkájától nem messze található. A bajnokságot Nick Connor ramsbottomi lakos, helyi törzsvendég nyerte hat Yokshire puddinggal (ez az étel körülbelül a mi hurkánknak felel meg). Az ezüstérmet a Royal Oak csaposa, Stuart Law nyerte el négy puddinggal.

Forrás: HölgyfórumForrás: --
A brit pudding disznóvérből, zsírból és száraz kenyérből készülA hurkadobáló-verseny győztese: Stuart Law

A világbajnokságban török, ausztrál, új-zélandi és mongol versenyzők is indultak, de ők föl sem vehették a versenyt a britekkel. A "black pudding" főtt disznóvérből, zsírból és száraz kenyérből készült étel, amelyet bélbe töltenek. A hurkaszerű ételt európai szerzetesek vitték be Nagy-Britanniába több száz éve.

A verseny célja, hogy a kocsma falára hat méter magasságba erősített faállványról az ott elhelyezett "hurkákat" célba vegyék és minél többet leverjenek belőle. Ehhez dobóeszközül szintén egy puddingot használhatnak, amellyel háromszor dobhatnak. A verseny eredete talán a Lancashire-Yorkshire rivalizálásra nyúlik vissza. Egy legenda szerint pedig a rózsák háborúja óta dobálnak puddingot. Akkor állítólag mindkét fél kifogyott a munícióból, és a katonák élelemmel dobálták egymást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!