Záróra a Balatonon - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Lassan vége a nyárnak, a jövő héttől V alakban, első osztályon szállnak délre az ideiglenesen hazánkban állomásozó dj-k. A nagy balatoni diszkók legalábbis már closingfesteket tartanak, jön, például, Cattáneo, Pappa és Van Buuren, továbbá a Coldcut és a Morcheeba.
Vágólapra másolva!

A háromnapos ünnep hétvégéjén Siófokon lesznek nagy zárópartyk a Balatonnál: closingfestet hirdet a Palace és a Flört is (igaz, a Coke Club még tartja magát). A Palace-ban péntektől vasárnapig Armin van Buuren, Seamus Haji és Markus Schulz viszi a prímet. A Flörtben szombaton ATB indítja a hétvégét, másnap a magyar állampolgárságra lassan jó eséllyel pályázó angol Anthony Pappa, majd az argentin Hernán Cattáneo, végül Chriss és Dandy lép föl.

E trance-house vonalhoz képes egészen más zenék szólnak majd a Coke Clubban. Pénteken az intézménynek számító Rewind a Palotai-Cadik párossal és a mostanában szinte mindig velük zenélő mc Zeekkel, mutat utat a hiphoptól a dancehallon át a törtekig. Szombaton és hétfőn a Coldcut és a Morcheeba lép fel a strandon.

Ha a nagy víztől haladunk a kisebb felé, Székesfehérvárnál megkereshetjük a bretyó-közi kiserdőt. Itt lesz, a fák között, a TechnOpen darktechno-party. Az immár hétéves múltú rendezvényt tavaly költöztették Fehérvárra a szervezők, akkor még a Pentelei Parkerdőbe. Most négy különböző stílussal, külföldi és hazai fellépőkkel virítanak: Secret Channel, Isu és az orosz vendégzenész, Buben is ott lesz.

Hevesben még megvan az Egal Klub, most ráadásul Egrix Fesztivál is lesz, ahol az egyéb kulturális és sportprogramokon mellett a zene is szól majd - egyebek között reggea, hiphop és house. Hogy mást ne mondjunk, fellép Sub Bass Monster és a Ladánybene 27.

Ami a többieket illeti: pénteken az Amazon Clubban Neuro és Sanyiman áll a lemezek mögé, az Egalban pedig alternatív diszkót hirdetnek. A szombat szinte teljesen a hiphopé lesz a Nagyszínpadon. Az Idő Urai és Akkezdet Phiai mutatják be, hogy attól még igenis létezik jó magyar hiphop, hogy nem látni folyton a tévében. Vasárnap az Amazonban mindezek után Irie Mafia, Dermot, Sena, Busa és Kemon következik. Az utóbbi most kivételesen Cadik nélkül.

Balogh Zsombor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!