Decsi Tamás az Origónak: Nagyon boldog vagyok a bronzéremmel

DECSI Tamás
Tokió, 2021. július 28. Decsi Tamás a férfi kardozók csapatversenyének negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. jjúlius 28-án. A magyar csapat 45-36-ra legyőzte az USA együttesét. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A németek ellen megnyert bronzmérkőzés után sikerült pár percig személyesen beszélni a magyar férfi kardcsapat rangidős, 38 éves tagjával, Decsi Tamással.
Vágólapra másolva!

"Az elveszett elődöntő után szomorúak, idegesek és csalódottak is voltunk" - mondta Decsi Tamás. Bosszantott bennünket a vereség, meg az is, hogy ilyen szinten, egy olimpián nem jelez a gép, ami egészen elképesztő. De utána összekapta magát a csapat és úgy jöttünk ki ide a bronzmeccsre, hogy mindenképpen nyerni szeretnénk.

Úgy voltunk vele, hogy innen érem nélkül nem megy haza egyikünk sem. Természetesen szerettünk volna döntőt vívni Koreával, sajnáljuk, hogy ez most nem jött össze.

Decsi Tamás, az olimpiai bronzérmes magyar férfi kardcsapat tagja Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ennek ellenére én nagyon boldog vagyok, mert az olimpiai érem hiányzott csak a kollekciómból. Most ez is megvan. 38 éves vagyok. Ha most megnyertük volna az olimpiát, egészen biztosan abbahagyom, mert onnan nincs feljebb. Így, hogy bronzérmesek lettünk, vannak még elérendő célok, van újabb motiváció.

- mondta el az Origo kérdésére Decsi Tamás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!