Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya különös vallomást tett arról, hogy a 2001-es Kanadai Nagydíj egyik szabadedzésén szándékosan rohant bele Jacques Villeneuve autójába. Montoya beszélt arról is, milyen volt a kapcsolata a kanadai világbajnokkal.

A hatéves Forma-1-es karrierjét hét futamgyőzelemmel lezáró Juan Pablo Montoya a debütáló szezonjában, 2001-ben a Williams-BMW pilótája volt, és hamar ellenségként tekintett az egyik riválisára, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve-re. Villeneuve akkor a BAR-Honda versenyzője volt, a hazai nagydíján pedig egy szándékos baleset következtében úgy megsérült az autója, hogy 250 km/h feletti tempóval a falnak csapta azt. A szándékos balesetet Montoya okozta neki, miután Villeneuve büntetőfékezett előtte. A történtek után, a pilóták találkozóján pedig majdnem egymásnak is estek a felek – számolt be erről is Montoya az F1 szerdán megjelent hivatalos podcastjában.

Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya, 2001
Villeneuve és Montoya gyűlölték egymást pilótaként
Fotó: PIERRE VERDY / AFP

„Jacques mellém, sőt belém jött, és én mentem volna tovább, de ő aztán büntetőfékezett. Én viszont 

direkt nem fékeztem, hanem belerohantam az autója hátuljába, olyan keményen, hogy eltört a hátsó felfüggesztése, és aztán nagyot bukott. Aztán majdnem megütöttük egymást a versenyzői meetingen, engem hibáztatott a kicsúszásáért. 

Azt mondtam neki, hogy »b*zd meg, ha ezt csinálod ellenem, mit gondolsz, mi fog történni?«. De közben nyilván élveztem a dolgot – nyilatkozta Montoya.

Montoya a pályafutása után megbékélt Villeneuve-vel

„Amíg versenyeztünk, gyilkos volt a kapcsolatunk Villeneuve-vel. Úgy értem, hogy 

gyűlöltük egymást. Amikor elkezdtem visszatérni vendégként a versenyekre, egymásra néztünk, és csak nevettünk ezen” 

– beszélt Montoya arról, hogy milyen lett a viszonyuk a Forma-1-ből való 2006-os visszavonulás után.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.