Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó egyöntetűen a McLaren brit pilótáját, Lando Norrist dicséri a Forma-1-es Miami Nagydíj után, aki megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a háromszoros világbajnok Max Verstappen előtt.

Lando Norris lenyűgözte a világot

A Forma-1-es Miami Nagydíj az ötödik helyről rajtoló Lando Norris szenzációs győzelmével zárult. A McLaren brit pilótája a nagyszerű versenyzésének és a biztonsági autós fázis időzítése miatti szerencséjének is köszönhetően pályafutása során először győzött az F1-ben. A 24 éves versenyzőt a történelmi sikere után nem győzték dicsérni a nemzetközi sajtóban.

Egy régen várt pillanat: Norris végre bebizonyította, hogy megfelelő támogatással még a világbajnok Max Verstappent is le tudja győzni" -

méltatta Norrist a The Guardian.

"Mintegy varázsütésre Lando Norris begyűjtötte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben egy napfényes napon Miamiban" - írta a szintén brit Daily Mail.

Lando Norris , F1
Lando Norris élete első F1-es futamgyőzelmét aratta Miamiban
Fotó: AFP (Photo by Giorgio Viera / AFP)

"Egy pilóta, aki még soha nem nyert Forma-1-es futamot, megszakította a világbajnok győzelmi sorozatát. Ez volt a 2024-es nagydíj Miamiban" - összegzett az egyesült államokbeli Miami Herald.

Az osztrák Kronen Zeitung ekképpen fogalmazott a vasárnapi futam után: "A Forma-1-nek új futamgyőztese van! Lando Norris már 15-ször felállhatott a dobgóra, de még egyszer sem nyert. Egészen vasárnapig."

"Az első Forma-1-es győzelem a McLaren fiatal brit pilótája számára, aki Floridában végleg bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye" - írta a spanyol Marca.

A harmadik Miami Nagydíjon a győztest először nem Max Verstappennek hívják. A holland dominátornak el kellett ismernie a vereséget" -

idézte az MTI a svájci Blick sorait.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 101 pontos, Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik és negyedik helyén a két Ferrari áll - Charles Leclerc 98, Carlos Sainz 85 ponttal - a friss futamgyőztes Lando Norris pedig az ötödik pozícióban van 83 egységgel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek