Rétvári Bence: Az emberek nem háborút, hanem békét akarnak Európában

Vágólapra másolva!
Az emberek nem háborút, több fegyvert, több katonát és még több áldozatot, hanem békét akarnak Európában - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence egy választási fórum előtt újságíróknak arról beszélt, a kontinens polgárai nem szeretnék, hogy az orosz-ukrán fegyveres konfliktus a harmadik világháború "előjátéka" legyen, ehelyett inkább azt kívánnák, újra gyarapodjanak és békében éljenek egymással az európai országok.

 A kormánypárti politikus kifejtette, Európának nem atomfegyverekre, egyre kiterjedtebb arzenál küldésére és bevetésére vagy a szárazföldi csapatok bevonásával a háború eszkalációjára, hanem békére van szüksége.

Arra lenne szükség - folytatta -, hogy az európai vezetők ezt az erőt és elszántságot a béketárgyalások megkezdésére fordítsák, de láthatólag nem ez az irány, mert Brüsszelben a háborúpárti politikusok vannak egyértelműen többségben.

Rétvári Bence, RétváriBence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezért fontos, hogy június 9-én minden ember, aki békét akar, elmenjen választani, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavazzon - hangoztatta az államtitkár.   

Rétvári Bence kiemelte: a kormánypárti jelöltek egyértelműen békepártiak, minden más politikus, "az egész baloldal úgy, ahogy van, régebbi és új tagjaival együtt" a nyugat-európai hangokat visszhangozza Magyarországon, azaz a fegyverszállítások és a háború folytatásáról, Oroszország legyőzéséről beszél.

Fontosnak nevezte, hogy az ország olyan képviselőket küldjön az Európai Parlamentbe, akik Magyarországért, valamint az európai uniós források megszerzéséért dolgoznak.
    

Azt mondta, a magyar tanárok és pedagógusok bérének emelésére az Európai Unió ígéretei ellenére még nem érkezett semmilyen pénz, Brüsszel csak ellenőröket küldött, akik "mindent vizsgálnak", több száz pedagógusnak kérték be a munkaszerződését és diplomáját.    

Eddig kizárólag magyar költségvetési forrásból emelték a tanárok bérét - közölte Rétvári Bence, megjegyezve, a magyar baloldal Brüsszelben akadályozza az uniós források magyarországi felhasználását, hátráltatja a pedagógus-béremelésekre fordítható források megérkezését is.

A fórumon felszólalt Hidas Dóra, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje, Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője, valamint Kiss Ernő, a Fidesz-KDNP újfehértói polgármesterjelöltje is.