Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar férfi jégkorong-válogatott 6-5-re legyőzte a házigazda olasz csapatot Meranóban a vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A-világbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén kedden.

Don MacAdam szövetségi kapitány együttese álomszerűen kezdett, a 45. másodpercben Papp Kristóf, 1:20 perc elteltével pedig Szabó Bence is beköszönt. Csak hogy gyorsan szépítettek a hazaiak egy szerencsétlen megpattanóból, majd alig telt el öt perc, a kapus Bálizs Bence a kipattanóra nem tudott rátenyerelni, így 2-2 lett az állás. A szünet előtti hajrában kimaradt egy ötperces emberelőny, ám azonos létszámban Papp szépen lőtt a léc alá - olvasható az MTI tudósításában.

Papp Kristófék győzelemmel hangolódtak a világbajnokságra
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A második játékrész is jól kezdődött, előbb Hári János szólóból volt eredményes, majd egy kontra alatti késleltetett kiállításnál Nagy Krisztián is kicselezte az olasz kapust, így már 5-2 lett. Sorra jöttek a büntetések, de sikerült túlélni a nehéz időszakot, majd egy szép háromszögelés végén Galló Vilmos növelte a különbséget. Hamarosan egy távoli lövéssel közelebb férkőztek az olaszok, akik 9.9 másodperccel a szünet előtt büntetőt hibáztak Mihály Ákos rossz megmozdulását követően.

A záró harmadra Bálizst Horváth Dominik váltotta a kapuban. Közel nyolc perccel a vége előtt az olaszok emberelőnye alatt már majdnem sikerült felszabadítani, ez elmaradt, ebből pedig nem hibáztak a házigazdák. Gyorsan kaptak még egy fórt, és ezt is gólra váltották. Így maradt izgalom az utolsó hat percre is. A végén lehozták kapusukat a hazaiak, de maradt a 6-5-ös magyar előny.

A divízió I/A-tornán a magyar együttes az első fordulóban a japán, jövő kedden a dél-koreai, majd szerdán a román, pénteken a házigazda olasz, szombaton pedig a szlovén válogatottal találkozik. Bolzanóból az első két helyezett jut fel, és játszhat majd jövőre a Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő elitben, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Olaszország-Magyarország 5-6 (2-3, 1-3, 2-0)
a magyar csapat gólszerzői: Papp (1., 19.), Szabó (2.), Hári (22.), Nagy (23.) Galló (36.)

A két csapat az utolsó felkészülési összecsapását vívta a vasárnap kezdődő vb előtt.