Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) döntése szerint december 2. és 9. között rendezik a kötött- és szabadfogású, illetve női világbajnokságot. Az még nem végleges, hogy marad New York, vagy új helyszíne lesz a vb-nek.

Az vb-re ezen a héten, szerdától szombatig került volna sor, de az Egyesült Államokat ért terrortámadások miatt az amerikai szervezők haladékot kértek, mielőtt választ adnak arra a kérdésre, hogy New York vállalni tudja-e a házigazdaságot.

"A szövetség új időpontokat tartalmazó hivatalos üzenetében nem erősítette meg, hogy nem az Egyesült Államokban rendezik a világbajnokságot, de ez a körlevél mindenesetre ezt sejteti" - mondta Gáspár Tamás.

Időközben már 11 ország jelezte, hogy szívesen lenne "beugró": Magyarország mellett Bulgária, Görögország, Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Szlovákia, Ukrajna, Fehéroroszország és Törökország, valamint Németországból Stuttgart és Riesa is érdeklődik a rendezés iránt.

A FILA - felkészülve arra, hogy az új helyszínen nem tudják egyszerre a három szakág versenyeit lebonyolítani - további két terminust is meghatározott. Eszerint a szabadfogású és női vb november 8-11-én, a kötöttfogású november 29. és december 2. között lehetne.

A magyar szövetség főtitkára hozzátette: "A FILA arról érdeklődik, hogy ki milyen feltételekkel vállalná a szervezést. A magunk részéről a kötöttfogású vb rendezésére felkészültünk, arra minden adott, tehát van szabad terem- és szálloda kapacitás is. Most próbáljuk annak lehetőségét kidolgozni, hogy megoldható legyen Magyarországon a kétszer négynapos, összevont világbajnokság lebonyolítása is. Beszéltünk Milan Ercegannal, a nemzetközi szövetség jugoszláv elnökével, aki szerint a hét végéig meghozzák a végleges döntést."

Ajánlat:

Madison Square Garden - Az eredetileg tervezett helyszín

Korábban: